1a advent

Glad första advent allihopa!


Pappsen fyller år!

Grattis pappa på födelsedagen! Hoppas du haft haft en bra dag, man kan inte tro du är en dag över 40 :)


Pappa och jag på Trocadero när dom var och hälsade på mig i våras!

Idag har jag jobbat, sen åkte jag till Marbella, underhöll Linda på hennes jobb, och sen blev det bio med Jenny och Jamie. Vi såg New Moon, engelsk såklart, första gången jag var på bio här i Spanien, så himla bra att det faktiskt finns utan spansk dubbning, det lär bli fler gånger!

julklappsinköp

Idag har jag varit effektiv. Postat csnpapprena, så förhoppningsvis hinner jag få mina pengar innan jag börjar plugga. Och hittat lite julklappar, hittade några till mig själv oxå, så är det nån hemma som inte har köpt nåt till mej än, varsågoda att välja nåt. Jag är ju ingen modebloggare, så brukar inte lägga upp bilder på mina inköp, men en viss person har tjatat, så Linda, this if for you:


Enligt mig, galet snygga klackisar, tvekade mellan gråa och svarta, men jag är stolt över mig själv att jag köpte något annat än svart!.


Lila klänning (obs ej svart, igen!), var och prövade den här för några veckor sen, då kostade den 25 euro, stod och velade länge, slutade med att jag inte köpte den, vilket var tur för nu var det halva priset på den!


Båda grejerna från Blanco. Köpte även ett silverarmband som det stod Love på.


ska bli student

Då var det klart! Jag har anmält mig till Enforex en språkskola här i Marbella, där jag kommer att plugga spanska i 3 månader efter nyår. Jag trivs här nere på nåt sätt, har hittat underbara kompisar, vädret är lovely (förutom idag, då det regnar, men hey det är ju slutet av november), har ingen anledning att flytta hem till Sverige, förutom min familj och mina vänner som jag saknar så himla mycket! Ni får helt enkelt ta och pallra er ner hit och hälsa på. Jag kommer flytta in till en lägenhet i Marbella, så ni är hur välkomna som helst! Ska bli så himla roligt! Bo i stan, just nu bor jag ju ute på landet, måste ha bil vart man än ska, lära mig ännu mer spanska, som faktiskt är ett väldigt roligt språk även om det är mycket grammatik!

Jag kommer hem till Sverige 16 december, ska fira jul och nyår med mina nära och kära, börjar förhoppningsvis skolan 18 januari, så åker nog tillbaka hit i mitten på januari, och jag längtar såååååå!


Min skola


Last Christmas

Det här gör ju inte att man längtar mindre efter julafton. Prick en månad kvar idag...


Alcazar - Last Christmas


estoy resfriada

Japp, jag är förkyld, så jag tänkte jag skulle mysa lite i badet. Har faktiskt aldrig badat i badkaret, vet inte hur länge sen det var jag badade i ett badkar överhuvudtaget. Jag laddade upp med en bok, mörk choklad (det tror jag man blir fortare frisk av) och hittade nån relaxskiva på Spotify.
Tappade upp badet, gick i, men det va inte riktigt så varmt som jag hade velat, tog ur lite vatten och satte på kranen igen, efter ett tag känner jag att vattnet är kallt, stänger av direkt. Märker att vattnet går ur, det minskar hela tiden, relaxskivan visade sig vara nån dålig techorelaxmusik, jag råkar doppa handduken i badet, blöter händerna precis innan jag ska ta boken och läsa, bytte relaxskivan till Kents nya -Röd men kändes inte så passande med nån som sjunger när jag skulle läsa, så det va bara att byta skiva igen, som sagt, det mesta som kunde gå fel gick fel. Men jag är inte den som ger mig, får bli ett nytt försök snart igen...

high life

Igårkväll blev det en slags utgång till slut. Debbie och jag åkte till El Jardin, mötte en svensk vakt där. Och i baren hittade Marbellas stekare nummer ett oss. En svensk gammal gubbe som var hur kul som helst, han tyckte jag skulle dejta hans son. Han hade köpt sin senaste bil (av 5) i Vimmerby, på Holmströms bil. Hade vip på Olivias, och ägde nattklubbar och restauranger, köpte upp Fame Factory av Bert Karlsson för en massa år sen. Pratade hål i huvudet på oss, ville bjuda på drinkar, men eftersom jag körde tackade jag nej, men han sa att han kunde ringa folk som bärgade hem bilen, blev fortfarande nej.

Drog vidare till Marbella, blev inbjudna till Terra Sana, snackade med lite spanjorer, sen gick vi till Buddha Bar, sjukt bra som vanligt, men fööööör mycket folk, gick knappt röra sig. Kom hem 5 imorse och började jobba halv 9. Lite lagom trött just nu, precis sovit en stund.

yada yada

Igår va jag och åt tapas med Lotta och Linda, himla mysigt. Sett gick vi hem till Linda och kollade lite Paradise Hotel, jag har redan sett det, snaskigaste programmet just nu. Och just det, jag kollar ju såklart på Mammas pojkar oxå eftersom det spelades in i Marbella. Och i den här veckans program kände jag igen en restaurang. Tims och Moas dejt, så var dom på min kompis Kristins restaurang och åt, där var jag för några månader sen.
 
Ikväll är det lite osäkert vad som händer...även att klockan är halv 10 så är inte planerna satta, hade man varit hemma och skulle ut så hade man redan förfestat i typ 2-3 timmar. Men det här är Spanish living...

Juleskum

Mammans mamma och pappa kom hit idag, och hade med sig en massa presenter, tidningar och gottigott.
Och jag fick nåt litet jag med...




challenge

Har haft spanska hela veckan än så länge, men idag var inge kul. Jag fattade inte vad vi gjorde!! Och alla andra fattade och då blir man bara stressad, men i slutet av lektionen så började det gå upp ett ljus, min lärare sa att det kommer, det kommer, snart trillar poletten ner, och den började sakta men säkert trilla ner, men då var det så dags att gå hem, kommer ju ha glömt bort allt till nästa lektion. I en av dom sista övningarna, så kunde jag skriva ett ord innan läraren hade sagt vad det skulle vara, så då blev jag så glad att jag bara: HA!! Det där skrev jag innan du sa det. Bara för att jag blev så glad....

Jag har blivit utmanad av Linda

Fyra tv-program jag brukar se: The Hills, The City, Ullared, Paradise Hotel.
Fyra saker jag gjorde igår:  Var på spanskalektion, jobbade, kollade webbtv, hade sovmorgon.
Fyra saker jag längtar till: Att få komma hem till Sverige, JUL, mina systersöner, paketkalender.
Fyra saker som står på min önskelista: Robbie Williams nya skiva, Elsas mode - bok, money, money.
Fyra saker jag avskyr: Att frysa, att riktiga msn inte funkar, när webbtv buffrar, folk som är småaktiga.
Fyra saker jag tycker om att göra: Sova, dansa, äta godis, kolla film/tv.
Fyra saker jag åt i går: Yougurt med flingor, clementiner, tacos, svenskt lösgodis.
Fyra bloggar jag utmanar: Sandra, Amanda, Elin, Johanna.

Seven Pounds

Har precis torkat tårarna och snoret efter att ha tittat på en helt underbar film. Seven Pounds med Will Smith. Se den allihopa om ni inte redan har gjort det! Kommer ihåg att jag såg trailern när jag var i Los Angeles, men man fattar inte riktigt vad den går ut på. Slutet är makalöst,  tårarna bara rann på mig. Och Will Smith är grym i huvudrollen. Sen att han inte är ful och titta på gör bara filmen ännu bättre.




bildregn

Vi var först på Cliche- inget folk, åkte direkt till El Jardin- nice bar, träffade en svenne, åkte därefter till Suite- love it, musiken slår allt, dansade dansade dansade, åkte till Marbella och Premiere- tråkig sunkklubb, gick efter nån minut till Buddha bar, Debbie och David gick in, jag och Jayde gick ner till hamnen och åt kebab, gudomlig kebab, man kunde få den mixed, både lammkött och kyckling, världens bästa uppfinning, sen blev det Buddha Bar-lovely musik där oxå, dansade till fötterna inte orkade mer, taxi hem. Stupa i säng 7 på morgonen.
Tjejerna skulle ut ikväll igen, men jag bangar, ska jobba imorrnbitti. Var alltså ute med några nyfunna engelska kompisar, Jayde och jag går i samma spanskaklass.


Jayde, jag, David och Debbie




Jag och tjejerna på Suite






I taxin på väg till Marbella


En man som vet vad han ska göra när en tjej har ont i fötterna...


Hittade en holländare som gillade svenska fotbollslandslaget, otippat!


Golvet och våra fötter på Buddha bar


utgången

Nu vaknade jag märk klockslaget 16.30.
Grym utgång igårkväll..slutade 7 imorse, mamma jag kom inte hem halv 7 :)




post

Jag har fått post igen från Sverige, och jag blir alltid lika glad!!
Den här gången från min syster och hennes söner. Tack tack tack :)


Se & Hör, tackningar och chokladen jag bad om för länge sedan: Vinter


i´m likin it


Jag är inte den som är den, men jag gillar det :)


önskelista

Det har pratats lite om vad jag önskar mig i julklapp men precis som förra året så har jag väldigt svårt att komma på nåt, annat var det för några år sen, då kunde jag lätt fylla en A-4 sida, ibland 2. Men 2 saker kom jag på iaf:


Robbie Williams nya skiva: Reality killed the video star


Sofi Fahrmans första roman: Elsas mode


fars dag

Grattis pappa igen på fars dag! Förra året fick du hälsning från Los Angeles, i år Marbella, undra vart hälsningen kommer ifrån 2010?

Igårkväll var det himla trevligt, åt sjukt goda chips hos Jenny och Jamie med baconsmak!! Sen blev det kinamat och sen drinkar på nån pub i San Pedro. Blev dock en tidig kväll, och jag pratade spanska hela vägen med taxichaffisen, som förövrigt ville ha mej. Ewwwwww, håll handen på växelspaken, inte på min hand!






middagstajm

Legat på stranden idag, helt underbart, det är november för övrigt. Nu ska jag iväg på middag, först lite myspys hemma hos Jenny. Vet aldrig vart kvällen slutar...


pics

Har glömt bort att jag har ju lite bilder att visa från senaste veckan:


Yummie halloweencupcake på barnens halloweenparty på skolan


Stranden igår, när mamma smsade att det snöade hemma... :)


Marbella


Pluggade spanska och fick se detta i min ordbok. Nån som kan förklara vad ett snälltåg är??


Justin Bobby

Ursäkt, men hur snygg var inte Justin Bobby i senaste The Hills avsnittet??





Idag har jag varit ledig, så jag var med en ny tysk tjej Crissi som är här som aupair, hon är i min spanskaklass. Vi åkte till La Canada, och sen tog jag med henne till stranden, hon hade inte gjort nåt av det, så nu har jag hjälpt henne att bocka av lite på sin attgöralista. Jag köpte en tröja och några ringar, ville köpa en såå snygg lila festklänning, men fanns bara en small kvar och sömmen hade gått upp lite vid dragkedjan, och jag kunde inte få den billigare, så då hängde jag tillbaka klänningen i ren protest. Tycker det är så dåligt av butiker som inte kan ge lite rabatt när plagget är trasigt!


21.50

Bad blogger!!! Bad Sandra! Jag vet, dålig uppdatering, men hör ingen som klagar så spelar väl inte så stor roll. Hade ingen spanska idag, är tydligen nån holiday idag, Mercadona va stängt, skulle köpa kattmat men fick åka till La Canada ist. Och där var det folk! Sjukt jobbig kö överallt. Barnen har lov denna vecka, höstlov, men är som sommarlov ute.
Nu ska jag knyta mig.

Förresten: Mamma och pappa imorgon tisdag är det årskrönika av Melodifestivalen. Klockan 20 på svt1. Ni kan väl spela in kanske?

RSS 2.0