I´ve got mail

Idag fick jag post för första gången sen jag kom till USA, eftersom jag kände ganska fort att det inte skulle funka i första familjen bad jag min familj att inte skicka nåt, iofs hade dom hunnit göra, det tar typ bara 4 dagar men det visste jag inte då. Men nu gav jag min familj adressen jag bor på just nu. Och idag fick jag post. Och inte vilken post som helst. Det var från Maja, Mårten, Hampus och Oliver, min systers familj. Hampus hade gjort en jättefin teckning åt mig oxå! Det gjorde min dag. Tänk att man kan bli så glad för ett brev. TACK!


Hampus fina teckning

arbetsintervju

Igår var det alltså thanksgiving. Inte nåtgot jättespeciellt. Förutom att det var en massa mat. Och det var god mat. Har hört att folk inte tycker thanksgiving maten är så god, men jag gillade det verkligen. Kalkon, kött, stuffing, mached potatoes, sötpotatis, grönsaker, bröd, såser..väldigt gott. jag blev så himla mätt bara, och sen var det efterätt pumpapaj och pecannötpaj. Vi har hela kylen full med rester, kommer äta i veckor framöver.
Tittade på Macy´s thanksgiving day parade på tvn. Jättemysigt. Såg precis ut som på alla filmer, tänkte på Klappjakten med Arnold Schwarzenegger när jag såg det.



Idag har jag varit på intervju hos en familj som ringde mig nu i veckan. Dom har en 3 månader gammal flicka. Och dom vill gå med i programmet om vi vill ha varann. Dom var jättetrevliga, bor 2 kvarter ifrån Beverly Hillsgränsen. Men...jag vill ju helst inte ha bebisar, dom hade inget direkt rum åt mej, kanske kunde ordna dock, ville att mitt schema skulle vara lördag till onsdag i princip, för dom hade familjemedlemmar som ville ta hand om flickan torsdagar och söndagar. Jag sa att jag pratar med lite andra familjer så vi får se. Dom sa iallafall att dom ville ha mig.

Ikväll blir det bio eller något med Kattis, och imorgon....imorgon mina damer och herrar, ska jag åka till Laguna Beach med Kattis!! Förstår ni? Jag ska åka till staden där en av mina favortiserier spelades in: Laguna Beach the real orange county. Eller som mamma säger: Labena Guutch. Har kollat upp adressen till Laguna Surf and Sport där Stephen jobbade under serien, hoppas vi kan hitta den. Ska bli såå roligt! Sen blir det nog utgång på kvällen. Vintagemarknad Melrose/Fairfax på söndag och Jakes födelsedagskalas.

Låter som en mycket bra helg tycker jag!

thanksgiving

HAPPY THANKSGIVING FOLKS!

Igår såg jag The Holiday, vilken underbar film, härligt att det börjar närma sig jul oxå. Sen på kvällen köpte Teresa och jag hem Don´t mess with the Zohan. Jätterolig film.
Idag är det thanksgiving, blir middag med familjen här. Vi blir typ runt 10 pers. Kommer lite kompisar och så oxå. Min och Jakes första thanksgiving, spännande.
Nu ska jag gå ut i köket och hjälpa till lite med maten tänkte jag.

När det är thanksgiving ska man ju säga vad man är tacksam över: Jag är tacksam för att Teresa och Tommy låter mig bor här. Jag är tacksam för att jag mår bra, och att min familj hemma i Sverige mår bra.

Vad är ni tacksamma för??

en flytt på det

Nu har jag flyttat....men bara en liten bit, har flyttat ut ur mitt rum, och bor ist i gymmet ute på gården. Tommys halvbror och hans fästmö kommer hit idag och ska bo här några dagar. Jag tänkte att jag skulle bli fit nu på dom här dagarna. Teresa skojade om att jag kommer vara helt skinny om 3 dagar. I wish. Finns ett löpband, en cykel, pilatesboll och massa vikter, och en tv. Jag tror jag ska träna sen faktiskt. Nu kan man inte skylla på att man inte orkar åka till gymmet, eftersom man bor mitt i det. Har cirka en halvmeter till löpbandet.

Idag regnar det här, skulle bli storm men det har inte regnat så mycket som dom trodde. Jag gick en sväng med paraplyet förut, skulle hämta medicin åt pojken. Fick vänta en timme, så jag gick runt och handlade lite bland affärerna. Köpte B-vitamin, shampoo, granolabars, swedish fish, skvallertidning, 4 sidigfil så jag får mina naglar glansiga utan nagellack. Gick till starbucks och köpte mig en chai latte oxå, gillar starbucks för deras latte kan man dricka så fort man får den, jag bränner mig inte som jag gör på coffee beans, fast deras smakar godare....Dagens i -landsproblem.

Igårkväll var jag barnvakt åt Michelle och Seths son. Föräldrarna gick på bio. Gick bra dom första 5 minutrarna sen skrek han bara, i typ 4 timmar. Han var tyst när han åt, och kanske 15 minuter utöver det. Har aldrig haft hand om en bebis som bara gråter och gråter utan anledning, till slut slocknade han på soffan iaf. Nu vet jag så väl att jag inte vill ta hand om bebisar.

Har fått lite samtal från familjer som har sett annonsen om mig. Bland annat från Beverly Hills, Newport beach, Westchester. Får se om det blir nåt med någon av dom.

dirty sexy money!!

Jag är helt lycklig!! Idag fick jag följa med Teresa till Paramount pictures studios. Där en massa tvshower spelas in. Teresa känner en av kameramännen som jobbar med Dirty Sexy Money, så vi fick komma och hälsa på. Vi var lite tidiga så först gick vi runt i lilla New York, där många serier och filmer spelas in som ska vara i New York. Bland annat Friends såklart.




Jag på en "äkta" New York trappa

Under tiden vi var där skulle dom egentligen spelat in en scen i Nicks lägenhet men bland andra Lucy Liu, men det ändrades så vi fick se en scen som utspelades i en hummer stretch limousine. Dom skulle vara i Las Vegas. Scenen var med Jeremy Darling, tvillingen och en sjuksköterska. Det var green screen, så dom klipper in Las Vegas i bakgrunden sen. Det var så roligt, vi fick sitta i varsin sådär riktigt filmstol, på min stod det executive director. Hade våra headset så vi kunde höra vad dom sa i limon och fick titta på skärmarna. Garrett, kameramannen tog med oss till lite andra scener innan, bland annat....


Nicks kontor


Familjen Darlings hus


Jag sitter i Simon Elders soffa på hans kontor. Simon Elder spelas av Blair Underwood, ni som kan erat Sex and the city vet att det var läkaren som flyttade in i Mirandas hus, och dom blev ihop, men sen tog hon tillbaka Steve.


Woops :)


Fick se Hollywood skylten när vi gick runt bland studiorna


Det bästa på hela dagen! Fick en liten bild och pratstund med Seth Gabel som spelar Jeremy Darling.

Garrett gick fram och presenterade oss för varann, Teresa sa att jag var från Sverige, och han frågade om serien visades där, och det jag jag att den gjorde, det tyckte han va coolt. Han var jättetrevlig, och jag blev helt kär! Han luktade dock alkohol, för i scenen dom spelade in så drack dom champagne. I can´t wait tills det avsnittet visas. Dom har bara några dagar kvar på inspelningen för den blev inte picked up, alltså blir det här sista säsongen. Många serier som kommer sluta visas pga den dåliga ekonomin.

Kommer ihåg när första avnittet visades i Sverige i våras. Reklamen inför det var så sjukt galen så jag bestämde mig för att titta så mamma och jag tittade och jag blev fast. Och nu har jag sett massa inspelningplatser och fick kramas lite med snyggingen i tvserien. Jag är helt lycklig!
Läste på lite om honom nu när jag kom hem och han har visst fru och ett barn, jaja, han blir ju inte den första att ta ut skilsmässa, det har ju hänt förr. Han var tydligen oxå med i Sex And the city säsong 5, avsnitt 1, Anchors away. Avsnittet då det var Fleet Week, han var en sailor, har försökt titta på det avsnittet men har inte kunnat än.

En mycket bra dag! Tänk vad man får vara med om...

speidi got married

Ok nu har det väl gått lite för långt...Speidi, alltså Heidi & Spencer från The Hills var på semester i Cabo, Mexico. Och bestämde sig för att gifta sig på stranden. Inga familjemedlemmar eller nåt. Och Spencer som tjatade om att dom skulle rymma iväg till Las Vegas, men det ville Heidi inte! Hon är så hjärntvättad!
Och The Hills avnsittet idag, gaaalet! Lauren ska alltid bitcha sig, klart Audrina frågar liksom när hon får höra ett sånt rykte att hennes bästa kompis hooked up med Justin. Hjälp asså.

Åkte på Sunset Blvd förra veckan, såg bland annat XIV- Fourteen. Ni som kan erat Hills vet ju att det var där Heidi blev packad och veckan efter blev av med sitt jobb pga det.

Just det, avsnittet idag inleddes med Robyn - Crash and burn girl, vadå att man blir stolt!


hollywoodsign

Igår följde jag med mamman jag bor hos Teresa och hennes vännina Michelle till ett sample sale i Santa Monica på ett jättefint hotell. Det var massa kläder, smycken och accessoarer från olika kända och mindre kända designer att köpa till lägre priser. Dom andra shoppade loss ganska rejält, men jag som är arbetslös är inte på så mycket shoppinghumör just nu. Hittade iaf en sjal som jag gillade, och just vid det ståndet så köpte Michelle en klänning, 2 halsband och ett armband, och Teresa köpte ett halsband och en sjal så vi lade ihop allt och fick det lite billigare. Teresa köpte sjalen till mig, och hon köpte en liknande så det var vår vänskapssjalar sa hon. Hon är så otroligt gullig! Vi fick varsin goodiebag oxå.

Goodiebagen med ansiksvatten, lypsyl, kaka och lite prover.

Efter det åkte vi in till Beverly Hills och shoppade på Barneys, Saks och nåt mer fint ställe. Eller dom shoppade, jag tittade och kände på alla fina Gucci, Louis Vuitton, Miu Miu, Chanelväskor.
Sen åkte vi till Fred Segal och åt en sen lunch, dom brukar alltid se kändisar när dom är där, men såklart ingen i sikte när jag kommer dit. Vi delade på en grönskaspanini, pasta och en sallad. 


Michelle, jag och Teresa utanför Fred Segal. Jag och Teresa har våra matchande sjalar på oss, dom finns tydligen på Kitson på Robertson för typ 70 dollar, men vi fick våra för 20 dollar var.


Sedan bar det av till Hollywood skylten. Har bara sett den på håll förut, dom har heller aldrig åkt dit så nu tänkte dom att dom kunde ju oxå lika gärna titta lite närmare på den. Vi åkte mot den, åkte upp på en liten krokig väg, men vi hamnade för mycket åt sidan, sen såg vi en liten väg med en kon mitt i, vi tänkte att där ser vi nog bra, körde förbi konen och hamnade i en återvändsgata. Men vi sprang ur bilen och gick runt hörnet på berget. Fick en fin utsikt iaf men skylten skymtade vi bara några bokstäver på.


Teresa och jag med utkikstornet långt i bakgrunden


Vi åkte ner igen och körde lite mer åt andra hållet och till slut hittade vi ett ställe där vi såg riktigt bra, tyvärr hade det blivit så pass mörkt att bilderna blev sådär. Men vi har sett den iaf.




Härlig känsla!


Jag vid Hollywoodskylten, får åka dit nån dag när det är soligt och ta lite bättre bilder.

cheescake factory

I fredagskväll var jag på The Cheesecake Factory för första gången, jag vet att jag är väldigt sen. Hade ätit lite middag från El Pollo Loco precis innan så var inte så hungrig, utan jag tog bara en Chocolate chipcookie dough cheescake. Urgott! Där lär jag äta fler gånger.

   

Anna & Julia, jag, The Cheescake factory


Min chocolate chipcookie dough cheesecake & mycket grädde

Orkade inte så mycket, så det som var kvar fick jag givetvis med mig hem i en box, åt det igårkväll när jag satt barnvakt. Var ännu godare då.

I fredagskväll gjorde jag och Teresa klart kakorna oxå. Det var till Tommys mammas butik. Hon har en butik som heter Two Tomatoes så vi gjorde tomatkakor såklart.


Många kakor blev det, och det där är inte alla...


Yummie!

rodeo drive

Igår hade jag en heldag med tjejerna och några vänner till Anna som var här och hälsade på. Kattis och Tess kom och hämtade mej, liiite sena, (det gör inget tjejer) sen åkte vi till Bel Air hämtade upp Anna, smaskade lite bagels. Sen skulle vi till Redondo beach och hämta upp killarna. Kattis och jag åkte i hennes bil och Anna och Tess i Annas bil. Vi åkte efter dom, men på freewayen råkade vi ligga i högra filen och den blev en exit så vi åkte av, snurrade runt lite och hittade hotellet före dom andra även att vi åkte av fel. Vi skrattade så mycket. Dom andra hade åkt för långt, så vi gick in på Ralphs och väntade på dom. Efter ett tag åkte vi ner till stranden, helt dött ställe men fräässcha surfare.

 
Anna & Tess, Kattis


Sedan åkte vi till Rodeo Drive, ni vet där Julia Roberts shoppar i Pretty Woman. Dom var det fint inför julen, lyssnade på några musiker som spelade julmusik. Fick gratis läppbalsam och några prover. Vi gick in på Beverly Wishire Hotel. Hotellet där Pretty Woman utspelas, var helt galet fint i lobbyn. Utanför stod jultomten och julmor. Vi lånade toaletten :)


Inslaget hus

   
Stor julgran, Rodeo Drive, julmusikanter


Brudarna på Rodeo Dr.


Beverly Wilshire Hotel eller som Teresa säger: Pretty Woman hotellet


Vi kände oss lite för gamla för att ta bild med tomtarna


Toaletten inne på hotellet, fancy fancy!


Jag, Kattis, Anna, Tess och Emelie framför fontänen

Efter Beverly Hills åkte vi till Michael Jacksons gamla hus, låg jättehögt upp på en kulle, hans tennisbanor låg liksom utanför, blir det jordbävning där kan inte det ligga kvar så himla länge.


Det lyser i något av rummen...

rundturen

Igår åkte jag Mathilda och 2 tjejer till ut på en liten tur genom stan. Vi hade köpt en starmap och skulle åka till några kändishus tänkte vi. Vi åkte inte till så många, men vi såg iallafall några grindar.


Beverly Hills, så fint med alla palmer


Jennifer Aniston och Brad Pitts gamla hus (läs: grind)

   
Danny Devitos grind, Ellen Degeneres & Portia De rossis grind, Britney Spears privata entrance


Utanför Victoria & David Beckhams hus. Deras postlåda :)


Beckhams grind. Åkte ut en bil därifrån precis men det va inte dom tyvärr.

   
Parken där George Michael blev tagen av polisen, Paul McCartneys hus, Josefine: Vilken ärta brukade ha på sig dessa byxor? :)


Hollywood skylten långt där borta...

the grove

Igårkväll tog familjen jag bor med med mig till The Grove, ett jättemysigt utomhusköpcenter, med restauranger, butiker och bio. Nu har dom ju såklart gjort det fint inför julen oxå. Dom tänder julgranen på söndag, kommer vara sjukt mycket folk där då. Vi började med att äta middag på en fransk restaurang, sen gick vi bara omkring i lite butiker, mötte upp några av deras kompisar sen gick vi tillbaka till restaurangen och åt efterrätt. Det var jättemysigt och vi hamnade mitt i snön.


Julgranen är tydligen världens största julgran, hela fick inte ens plats på bilden.


Mysigt värre


En liten tomteverkstad


Jag i den konstgjorda snön tillsammans med snögubben.

i min ipod

Lyssnar på More bounce in California i ipoden.

You gotta love California!


drensched in pink

Igår bakade jag och Teresa kakor. Eller jag bakde kakorna och hon lagade mat. Först gjorde jag degen till några sockerkakor som hon ska göra som tomater till Tommys mammas butik som heter Two tomatoes. Sen gjorde jag peanutbutter cookies. Gud va goda dom var. Gjorde dom ganska stora oxå...yummie.



Imorse var jag och träffade pappan som ringde igår. Han hade inte hunnit titta på hemsidan om aupairprogrammet så han hade inte så stor koll, så jag försökte förklara. Men han tyckte nog att det var lite dyrt, och han behöver bara mig i 4 timmar om dagen. Jag är inte riktigt vad han söker. Men han skulle kolla hemsidan i helgen, så får vi se.

När jag kom hem hade hemhjälpen städat här inne och vad hittar jag om inte en högtalarstation till ipoden. Har knappt lyssnat på min ipod sen jag kom hit. Har saknat det, jag behöver min musik!

Där står den bra

take a chance tonight

Igårkväll blev jag upphämtad av Julia, hon skulle till Santa monica och fixa hennes hår så jag följde med. Hon blev jättefin, efter det åkte vi och hämtade upp Anna och så gick vi till en riktigt hamburgerställe på 3rd street. 50-talsinrett, jättegod mat. Nice nota oxå haha. Sen strosade vi runt lite i affärerna eller blev nog bara Urban Outfitters, så härligt att affärerna har öppet så sent. Har kommit upp massa julbelysning och en gran där med. Mysigt!


Idag tog jag en snabbfika med Mathilda sen jag har legat ute och solat.

Förut fick jag ett samtal från en pappa som ville ha en nanny. Det är såhär att jag har fått reda på att jag kan få värva en familj. Imorn har jag varit i rematch i 3 veckor och har bara hört från 3 familjer, det går alltså inge bra för mig. Men hittar jag en familj som inte är med i programmet och vill gå med så får jag välja den familjen.
Mamman jag bor hos nu har skickat ut en annons om mig till alla hennes vänner och idag ringde det en. Det var hans syster som hade berättat om mig, men hon hade utelämnat den lilla detaljen att dom måste gå med i programmet då. Nu ringde han precis igen, vi skulle träffas idag vid 4.30 men vi ska ses imorrn vid 10 ist. Jag bad honom gå in på hemsidan för att läsa om allting. Får se om dom känner att dom vill gå med eller inte. Dom hade iaf en 7-årg flicka.

Är det nån som känner en familj i Californien som kan tänka sig att gå med i Au pair in america så hör av er till mig.



helgen

Sen uppdatering för helgen. I lördags åkte jag med familjen till Manhattan beach för jag skulle ju träffa min potentiella värdfamilj där. Var där i typ 1,5 timme, sen kom familjen och hämtade mig och vi styrde kosan mot Venice Beach. Jag hade sagt att jag aldrig varit där så dom ville ta me mig dit. Vi mötte upp några vänner till familjen. Satte oss på en liten restaurang där man kunde sitta och titta på havet och alla konstiga människor. När man pratar om Venice sägs det alltid något om alla konstiga människor, finns alla olika kategorier där. Bland annat en man som cyklade och ställde cykeln vid våran restaurang, satte sig vid ett bord...inget konstigt med det...om han inte hade haft en orm runt halsen!



Efter en väldigt god tonfisksandwich gick jag, mammorna och barnen till en liten lekpark vid stranden.




Underbart!


Sen gick vi en sväng på boardwalken. Massa försäljare, bland annat weedmannen. Han hade weedglasögon, och en typ sparkdräkt med en massa weed på. Han ville ha 3 dollar för en påse, fanns flera som satt och sålde helt öppet. Sen fick vi se den legendariska gitarrmannen på Venice. Han åker runt på några typ hemmagjorda rullskridskor och spelar gitarr. Hann inte få nån bild på honom dock.
Såg ni The Hills igår, började ju med att Audrina och Justin gick runt på boardwalken. Känns så härligt att jag var där i lördags.




Vacker solnedgång, blev så häftigt för att det hade brunnit jättemycket den dan, så det var rök överallt.


På väg hem stannade mamman och jag på Starbucks, blev en chailatte, dricker chailatte hela tiden här, men det e så gott. Vi körde på Mainstreet i Santa Monica, åkte förbi Urth caffe.

När kvällen kom smeds det planer. Jag gick på blinddate med en ny svensk aupair Maryam. Jag åkte till henne i Pacific Palisades, hittade med hjälp av mapquest, jag är så stolt över mig själv. Vi skulle ut i Santa Monica, vi skulle ta bussen, jag har aldrig åkt buss här, har hört att det inte riktigt går att lita på dom. Och bussen kom inte, fick gå tillbaka till huset och så fick en av hennes värdmammas vänninor skjutsa oss. Hon släppte av oss vid StarbucksMain street, dit Matilda & Amy skulle komma, det var dock fel Starbucks haha. Till slut hittade vi till stället och vi satt på nån restaurang som var stängd egentligen, men vi fick tydligen va där ändå.


Amy, jag, Maryam och Matilda


Amy och jag



Efter ett tag gick vi vidare till World Cafe, där drack vi drinkar och hade trevligt. Träffade några svenska killar, så när stället stängde följde vi med dom till deras condo i Marina del rey, det badades jacuzzi, och sågs på film. Råkade somna där, tog bussen hem efter mycket om och men. Sen körde jag hem till Sherman oaks, slötittade på tv och sov om vartannat. På kvällen blev det ju bio med hollywood grabbarna. En bra helg, men jag saknade ju mina PIC (partners in crime) Julia och Anna. Men dom hade det härligt i San Diego ist.


Här har vi tydligen väldigt roligt!!

Universal studios

Märkte precis att jag har glömt lägga upp bilderna från Universal Studios. Dom små bilderna är klickbara.



   
Ingången, Krustyland- Simpson, Jurassic Park

Jag och Julia framför utsikten

   
Hajen, Wisteria Lane, Whoville i Grinchen


Susan Mayers hus

   
Norman Bates i Psycho, flygplansvrak, Mumiebergochdalbanan


Psychomotellet

   
Jurassic Park, Waterworld, tjejerna med 3D glasögon


Stor blå skärm som användes i Truman Show och Pirates of the caribbean

   

laguna beach

Igår fick jag veta att det är en ny familj i rematch i Californien. Närmare bestämt i Laguna Beach, mitt  älskade Laguna Beach. Nu är det kanske inte så stor chans att det blir den familjen...då den består av en singelpappa och en 6 årigson. Vadå att jag skulle bli mamma? Jag sa att han kunde ringa iaf, men han var out of town så kunde inte ringa förns på torsdag.

Men en annan dörr har förmodligen öppnat sig...

is the wind blowing my way?

Häromdan beställde vi hem kinamat. Fick då min första fortune cookie. Har bara sett dom på filmerna, fick oxå lära mig att innan man läser lappen ska man äta en bit av kakan (som förövrigt var ganska god)




Sounds pretty good ha?

role models

Kom precis hem från bion, va i Hollywood med grabbarna. Jag var P.I.M.P ikväll, jag och 4 killar. Vi såg Role Models, sjukt rolig film! Vet inte när den kommer till Sverige, men när den gör det, ta med alla ni känner och gå och se den. Jag skrattade mig igenom hela filmen. Seann William Scott är så bra, han har vuxit ur Stifler, nu är han en mycket attraktiv man. Se den se den se den!!!


rapporten

Då var det dags att avlägga rapporten för er som undrar...
Träffade familjen i Manhattan beach igår, och det var som jag trodde, inte så bra med andra ord. Det är verkligen inte vad jag ville ha, 3 barn alla under 6 år och en bebis och hemmamamma....Dom var trevliga men kändes inte avslappnat och det vill jag verkligen att det ska vara. Dom småpratade på "sitt" språk, inte speciellt roligt för mig. Barnen var gulliga och sådär, flickan gillade Småland, hon hade massa Emilböcker, Pippi, Lotta på bråkmakargatan.
Jag har inte helt bestämt mig, men det lutar väl åt att jag inte kommer välja dom. Vi skulle höras.
Ringde en familj från New Jersey igår oxå, vi skulle med höras...

Fest igår...men det tar vi en annan gång.

mexican food

Blev inte så mycket barnpassning ikväll. Mamman frågade om jag ville följa med till en mexikansk restaurang. Dom skulle fira att en av deras anställda klarade ett prov idag. Jag och han som klarade provet åkte dit före, beställde bord och tog en drink. Sen kom familjen jag bor med och en annan av deras anställda. Jag åt burrito med kyckling, jättegott var det. Väldigt trevlig kväll. Men jag och mamman åkte hem tidigt för att lägga sonen. Sen tänkte dom fortsätta dricka och gå på Bondpremiären. Men det fanns inga biljetter kvar så mamman stannade hemma och nyss kom pappan hem, drunk.
Clyde en av dom anställda vill ta med mig till Compton....tydligen ett svart område här i LA, han är svart. Skulle faktiskt vara ganska kul. Sånt skönt folk man har hittat här. Och Fred som klarade provet var i Sverige för ett år sen. Han tyckte att allt va dyrt, att kårfesterna va grymma, gillade att sommarnätterna va ljusa läääänge, och han försökte prata med folk han inte kände.....NO no no, det gör vi inte i Sverige. Folk på tunnelbanan eller bussen pratar man inte med om man inte känner dom, så är det bara. Vääldigt annorlunda mot här...

Kollar Evan almighty nu, ätit upp en påse M&Ms. Ska nog sova nu, även att klockan bara är 9. Den drinken var ganska stark...Imorrn blir det Manhattan beach, och efter det ville mamman ta med mig till ett ställe i Beverly Hills där det fanns billig shopping och så kunde vi äta på ett ställe där man alltid ser kändisar när man är där...Slår vad om att jag inte kommer se nån..

Nighy nighty folks

hot hot hot

Lika varmt här idag oxå, jag gick en sväng på Ventura, handlade en klänning och en byxdress på Urban Outfitters, det var rea, så blev bara 22 dollar alltså 150 kronor. Jag blev helt svettig, även att jag hade mina kortaste shorts och en tunn t-shirt på mej, köpte en smoothie att svalka mig med. Mötte en mamma som jag "lärde känna" under tiden hos min förra familj, hon är kompis med värdmamman. Jag gick in mot studio city nämligen.
Igår kväll var jag på Starbucks med Mathilda, är kallt på kvällen så värmde mig med en chai latte och en almond toffee cookie. Yummie!
Igår ringde en familj från Manhattan beach. Alltså här i LA. Var väldigt excited innan hon ringde, inte så mycket efter, många saker som inte låter bra. Men jag ska iaf åka dit och träffa dom, kanske ändrar jag mig. Vill inget hellre än att stanna här, men inte till vilket pris som helst.

Ikväll ska jag vara barnvakt igen, (läs: titta på tv, sitta vid datorn)
På söndag ska jag nog till Venice Beach, sa till familjen att jag inte hade varit där så dom ville ta med mig dit, dom är så gulliga.

sunny weather

Idag har det varit mellan 30-35 grader här i LA. Jag låg ute och solade en stund vid poolen, sköönt. Sjukt att det är mitten på November och jag ligger och solar. Men det blir mörkt fort om kvällarna. Redan vid 5 är det mörkt.
Tog en nap förut, och nu kollar jag på Rattatouille. Min cc ringde precis, hon hade en familj som kanske ska ringa från New Jersey. Hon hade en till men den ville jag inte skulle ringa. Väntar på ett samtal från en annan familj oxå...

I see the light

En liten gnutta hopp har tänts...

Tobias Ave

Idag när jag skulle köpa yogurt, åkte jag in på en bakgata för att parkera, och vad hette sidogatan, jo Tobias Ave. Tänkte ju såklart på min storebror Tobias då. Kontstigt att jag åkte in på just den gatan...


kändis

Idag tog jag bilen för att åka till mallet bara några kvarter här ifrån. Kom på att jag glömt pengar så åkte tilbaka hem och hämtade. Och det var väl himla tur för annars hade jag inte mött min andra kändis här i LA. Första var ju Matthew Perry från Vänner. Idag var det Robert Knepper. T-bag från Prison Break, han kom utspringades från macy´s precis när jag skulle gå in.

Åkte sen för att köpa frozen yogurt, det e så gott, tog jordgubbar och kiwi som topping. Gick en sväng på Ventura. Mötte ett gäng kiillar och precis när vi gick förbi varann sa en av dom: She´s gorgeous! Och jag kunde ju knappt hålla mig för skratt. En stund senare var den en kille som sträckte sig ut ur bilen och skrek: Hey babe!
Och jag går runt och flinar för mig själv, gud vad jag älskar detta landet!


skivköp

Idag tackade jag nej till familjen i Washington. Men dom sa att dom gillade verkligen mig, så hade jag inte hittat nåt i helgen, så kunde jag säkert välja dom ändå ifall jag ändrade mig. Det var ju snällt.

Mamma: Idag släpps Magnus Carlssons nya album. Den måste jag ju såklart ha, så vill du vara gullig att köpa den till mig? Re.Collection 93-08.


sovdags

Blev lite ändrade planer ikväll. Julia ringde och frågade om jag ville följa med till hollywood. Skulle ju egentligen suttit barnvakt, men vi ändrade det så dom ska på bio imorrnkväll ist. Efter middagen kom Julia hit, vi åkte till ett svenskt par vi träffat några gånger förut, för tjejen skulle fixa fakeid till Julia, sötnosen är ju "bara" 20.  Tänk att 20 år är bara här borta. Skönt och vara 21, slippa oroa sig över sånt. När det bara tog en kvart så sa jag att vi borde ringa killarna i hollywood. Sagt och gjort, vi åkte hem till dom, åkte ner till Ralphs och köpte med oss lite chocolatechip cookies, underbart goda. Vi firade att Aspens spelning hade gått bra och att Linus har haft sitt körkort i 5 år idag. Grattis till dom båda. Philip firade vi inte...:) Han tyckte vi synd om ist. Han hade försovit sig mer än 3 timmar idag, inte en bra början.

När man gör såna här grejer känner man verkligen att man inte vill åka härifrån. Jag har 10 minuter till hollywood liksom. Där det bor sjukt sköna svenskar som man lätt kan hänga med. Jaja, får försöka ta vara på tiden jag har kvar här i LA. Blir lite ensam i helgen eftersom Julia och Anna åker till San Diego, men förhoppningsvis hittar jag och killarna på nåt mysigt.

Sitter och kollar på wildboyz på mtv2. Tycker ju det e ganska roligt va. Men nu är det sovdags.
Såg förresten en snygg kille idag, var 2 killar här och fixade poolen. En av dom var ung och snygg, man blir helt chockad när man ser en snygg kille. Vi svenska tjejer är bortskämda med snygga svenska killar.

rematchen börjar

Nu har jag börjat min rematch, efter mer än 1,5 vecka i rematch. Fick uppgifter om 7 familjer imorse, efter att jag ringde min cc, när hon sa att hon skulle ringa. En i San Fransisco, jag skulle gäärna åka till San  Fransisco, men det var en "stay at home mum" och 3 pojkar. Jag känner att jag har gjort det liksom, men jag sa att hon får gärna ringa, kan ju inte skada att prata med henne iaf. Har dessutom redan pratat med en familj. Dom bodde i Virginia utanför Washington, fick information om 3 familjer därifrån. Har hört att Washington inte är en så rolig stad. Fick 2 i New Jersey oxå, dom lät ganska bra, får se om dom hör av sig.
Skönt att det äntligen börjar hända lite iaf.

Gick ut en sväng förut när mamman var med barnet på Mummy and me class. Jag bor så bra just nu så att jag kan gå till Ventura som är den stora maingatan här. Tar bara 5 minuter. Gick till starbucks och åt lunch. På vägen hem gick jag till seven eleven och köpte Reese´s, M&Ms och Chocolatechip cookies. Föräldrarna ska nog gå på bio ikväll, så jag får en kväll framför tvn, då måste man ju ha nåt att äta framför tvn. Det e 90210 ikväll. Ska kolla The Hills avsnittet från igår oxå. Kollade Gossip girl och One tree hill ist.

finally

Ikväll fick jag tag på min cc äntligen. Hon frågade varför jag inte har hört av mej, och hon sa att hon har lämnat massa meddelanden hos Julia och att hon hade skickat mejl till Julia och frågat vart jag höll hus. Varför inte skicka mejl till mej ist? Hon trodde inte att jag hade tillgång till dator...Aja, det låter ju rimligt. Hon hade haft några familjer förra veckan åt mej men hon fick ju inte tag på mej så blev inget.
Hon skulle iaf ringa imorrn bitti, förhoppningsvis hade hon någon familj åt mej då. Eftersom jag inte har nån mobil, så fick hon hemnumret där jag bor just nu. Och hon underade om jag skulle vara hemma hela tiden. Det får jag väl se, jag hoppas inte att jag är hemma 24 timmar om dygnet. Men det ville hon för annars kunde jag gå miste om familjer. Menar hon på fullaste allvar att jag ska sitta hela dagarna hemma vid telefonen.
Herregud...

Santa Barbara

Här kommer försenade bilder från Santa Barbara, för en vecka sen.





Vi åkte kustvägen nästan hela vägen, underbart!



California


Julia och Anna, vad skulle jag göra utan er?


Jag väntar på min mat


Nyttig kycklingtacos, jättegott var det!


Santa Barbara


Solen på väg ner...


Ett brudpar som låg vid vattnet och blev tagna på kort





Ser ni fåglarna på rad?


Jag på piren


Swedish fish, jättegott lösgodis!





Varm choklad som jag såklart brände mig på, min tunga är så känslig.


Finare vänner får man leta efter här.

busy busy

Igår hade jag fullt upp hela dagen. Gick upp tidigt på morgonen för att jag , Julia och Anna skulle till Universal Studios. Vi började med att åka till mataffären för att köpa med oss frukost och lunch. Blev bagels och smoothies till frukost och kycklingsallad till lunch. Fick åka till Santa Monica och hämta Anna och sen åkte vi till Universal City, där Universal Studios ligger. Det är där många stora filmer och serier spelas in. När vi kom in gick Anna och jag i The House of Horrors, Julia vågade inte. Men vi råkade hamna mitt i en skolklass som förstörde upplevelse. Sen blev det Simpson. Skitroligt. Man satte sig som i en bil och fick titta på en stor skärm, och bilen rörde sig precis som att man åkte i en berg och dalbana.
Lite andra grejer vi åkte var Mumien bergochdalbana, läskigt och härligt. Jurassic Park, jag älskar ju Jurrassic Parkfilmerna så det va härligt. Terminator såg vi, har ju sett alla dom filmerna oxå. Hade väl en liten crush på vad heter han...John?? Tittade på Shrek oxå, där rörde sig stolarna som en simulator. Man satt med sina 3d-glasögon och när Donkey nös så skvätte det vatten på oss, jätteroligt var det.

Vi åkte Studioturen oxå. Fick se massa inspelningplatser, och det bästa var ju givetvis Wisteria Lane. Där desparate housewives spelas in. Eftersom vi var där på en söndag så fick vi se det. Den studion brukar vara stängd ibland under veckodagarana för att dom spelar in avsnitt men vi fick se det. Kändes jättelitet, ser mycket större ut på tvn. Såg motellet i Psycho oxå, och Norman Bates gick in och hämtade kvinnan som han mördar i duschen.
Såg Waterworld med. Ett skådespel med massa eld och vattenskotrar och stuntmen. det var riktigt skådespelare, ur settings som 24 och Pirates of the caribbean. Sen fick vi se massa spcialeffekter oxå, green screens, teaterblod och ljudeffekter.
Ett dagspass kostade 67 dollar. Och ett årspass kostade 68 så köpte ju givetvis för ett helt år. Får se om man stannar här eller kommer tillbaka. Går jag aldrig tillbaka har jag ju ändå bara förlorat 1 dollar.
Köpte lite lösgodis där inne, är så galet dyrt med lösgodis, och det går inte ens jämföra med svenskt lösgodis.

När vi var klara där, åkte vi till Santa Monica, hem till Anna, fick låna lite kläder av henne, för det var så galet kallt, sen åkte vi ner till 3rd street, slängde i oss lite mat på Mcdonken, första gången för mej i usa på donken faktiskt. Sen gick vi på bio, Nick and Norahs playlist. Sååååå söt film. Man var helt glad när man gick därifrån. Julia smugglade in te på bion, det gick bra :)

Förstår ni nu att jag var upptagen. Så upptagen att jag inte hann gratta pappan min på Fars Dag. För såklart visste jag ju att det var Fars dag! Grattis i efterskott pappa. Och grattis Mårten på födelsedagen! Hoppas ni hade bra dagar båda två.

Idag flyttade jag igen. Till Julias värdmammas kompisar. Har ett mysigt eget litet rum och badrum. Finns pool och gym här oxå. Om man skulle ta och bli smal när man bor här. Då kanske jag inte borde ha ätit schweizernöten och svenska godiset som jag gjorde nyss....jaja, smal kan jag bli när jag kommer hem.

Nu surrar det en helikopter här ovanför. Jag tror alltid att det är en helikopter som filmar för The Hills, ni vet dom bilderna över Hollywood och hollywoodskylten....man vet aldrig.

solat hela dagen

Nu har Julia och jag kommit hem från country cluben som hennes värdfamilj är med i. Vi låg vid poolen och solade hela dagen...såå skönt och bara göra ingenting. Så nu är vi härligt röda i ansiktet. Snart börjar Julia att jobba, och jag oxå då ju.
Imorrn blir det Universal Studios yeeeeey. Ska bli så himla roligt, jag ska ha med mig Anna i spökhuset, kan tänka mej att det är ett over the top spökhus, det är ju faktiskt USA vi är i.  Sen hoppas jag på att få se Wisteria Lane där Desperate Housewives spelas in.

Balboa park

Idag var jag med Julia och hennes värdbarn, Annabelle och hennes värdbarn, Emelie och hennes värdbarn och en nanny och hennes värdbarn i Balboa Park. Jättemysig park, alla barnen sprang omkring och lekte, jag som inte hade nåt barn att ta hand om tog det mest lugnt och låg i solen. Var jätteskönt väder idag, det var jättevarmt, typ 30 grader, men det blåste väldigt mycket så det var inte föör varmt som det ofta är här.


Julia med sin vattenmelonglass


Min chocolatechip cookie icecream, yummie!


Balboa Park

ändras fort

Sitter i Julias rum och väntar på att hon ska komma hem från Santa Monica, I miss you!

Här borta i staterna ändras saker och ting fort. Det som imorse såg hopplöst ut, ser nu vid 11.15 pm inte lika hopplöst ut. Jag har nånstans att bo under hela min rematch, när den än tar slut. Jag hoppas att jag kan vara i rematch under hela året så kan jag vara kvar i LA. Hehe nej då, men nu kan jag förlänga min rematch om jag inte hittar en passande familj under den närmsta veckan.
Anledningen till att jag hittade en plats att bo på var för att Julia som jag bor hos just nu, hennes värdmamma hade en kompis som ringde idag och frågade om Julia kunde sitta barnvakt ikväll, det kunde hon inte men jag kunde ju. Så ikväll var jag barnvakt åt en liten 11-månaderspojke, eller barnvakt och barnvakt. Jag kom dit vid 6, föräldrarna va där och matade pojken och sen la dom honom. Sen åkte dom och tittade på bio. Och jag satte mig framför tvn. Tittade på Superbad, sjukt rolig film. Så spenderade jag min fredagkväll, skulle egentligen åkt till Santa Monica, men tänkte att det är ju bättre och tjäna lite pengar nu när man är arbetslös.
När dom kom hem frågade dom mig om jag kanske kunde tänka mej att vara barnvakt några kvällar denna vecka som kommer, och då sa jag att jag vet inte riktigt vart jag ska bo, om jag är kvar här, vad som händer. Så då erbjöd dom mig deras gästrum. Otroligt trevliga människor. Jag kände mig mer bekväm och som mig själv med dom efter denna kväll, än efter en hel månad med min värdfamilj. Så nu har en stor sten släppt från mitt hjärta. Nu är det bara en liiiten liten detalj kvar tills jag känner mig hel igen....en ny värdfamilj.

familjefronten

Nu har det gått en vecka av min rematch, och då sökte jag i södra kalifornien. Just nu finns det bara 2 familjer i rematch i HELA kalifornien. En av dom är min familj jag flyttade ifrån, så är inte så troligt att jag vill byta tillbaka. Dom ska nog dra sig ur programmet för övrigt. Den andra hade 3 barn, hemmamamma, inte vad jag ville ha. Så igår gick sökningen ut till hela USA. Får hoppas på att det går bättre.
Min cc har inte hjälpt mig speciellt mycket, när jag sa att jag kanske inte har nånstans att bo efter helgen, sa hon att då är det bäst att jag börjar kolla efter flygbiljetter hem. Tack då...Skrev ett mejl till Peter på skandinaviska och han sa att han skulle berätta för hennes chef vad hon hade sagt. Organisationen ska hela tiden arbeta för att vi inte ska få åka hem efter en rematch, det ska vara det sista dom vill. Så lät det inte på henne. Många aupairer får flytta in hos sina cc´s under rematch. Inte jag tydligen. Är så trött på allting just nu. Jag ville verkligen vara kvar i Los Angeles, det är en underbar stad. Men så lär det inte bli. Hittar jag ingen annan familj i USA, kanske jag ändå kan komma tillbaka hit efter jul....Men det får bli en senare fråga.

Så nu vet ni vad som händer. Jag är iaf så otroligt tacksam för att jag får bo hos Julia och hennes lite smått galna familj. Vad hade jag gjort utan dej??

btw

Glömde ju bort att berätta. Audrina från The Hills festade på Halloween, och hon va en påfågel. Och gissa vart hon festade: Roosevelt Hotel. Tog ju en bild på skylten den kvällen. Vilket betyder att om hon var där då, vi gick förbi där och det var en rätt sjuk kö in till hotellet, om hon var där så kan jag ha varit mindre än 100 meter ifrån henne liksom. Gaalet!




Santa Monica

Tänkte lägga upp lite bilder ifrån Santa Monica. Var där första gången i lördags och sen bodde jag där i 2 dagar hos Anna. Urmysigt ställe, dit lär jag åka tillbaka. 3rd street var så mysigt, massa härliga butiker. Var på stranden, första stranden för mig i LA. I like!


Anna och jag cyklade ner till havet


Molnigt denna dag, regnade tom tidigare.


Soligt denna dag, häärligt!


Visst ser det fint ut?


Fint med alla palmer


Fick gå över en liten bro för att komma till stranden




Lade mig på stranden och solade...


Lifeguard bil och torn där borta

OBAMA

Måste ju skriva om valet. Obama blev ju president. Det var mycket bra tyckte jag. Och stora delar av USA oxå tydligen. Här skyltar man verkligen med vad man röstar på. Hemma är det hysch hysch, för att man inte måste berätta vad man röstar på. Här sitter det skyltar på var och varannan trädgård. Mycket Obama häromrking.

Igår flyttade jag till Julia. Dom är så snälla som låter mig bo här. Snart ska jag väl flytta igen, men inte till nån familj, för jag har inte hört från en enda familj. Får nog flytta till min lcc. Hatar att bo i min resväska. Ska ringa lccn ikväll för att se vad som händer. Det är inget roligt längre.

Idag följde jag med Julia på hennes lektion, på UCLA. Då har man varit där...

halloween

Här kommer det lite bilder från Halloween.


Mathilda som French Maid tankar bilen





Anna, jag och Julia körde på lösögonfransar


Aspen som Broder Tuck


Roosevelt Hotel på Hollywood Blvd.


En söt manlig sjuksköterska går på Walk of Fame


Freddan och Linus


Jag och Anna myste i sängen

god natt

Nu är det snart läggdags för mej och Anna. Vi har haft mysvkäll framför tvn. Först åt vi middag och tittade på Entourage från igår. Sen blev det Ben & Jerrys framför Gossip Girl. Sen blev det One tree hill.
Idag har jag varit nere på stranden, somnade nästan det var så skönt och bara få släppa alla tankar för en liten stund, även om vissa meningar fortfarande ekar i mitt huvud.

Har fått lugnande mejl från skandinaviska institutet. Verkar som att jag har gjort helt rätt. Känns bra.

Imorrn är det val här i Amerikat. Obama och NO på prop 8. Det håller jag på.
Flyttar vidare till Julia imorrn.
Nu är det dags för mig att sova.

händelserik dag

Sitter här i mitt nya tillfälliga hem. I Santa Monica hos min vän Anna. Har flyttat ifrån familjen, gick inte att bo kvar där. Packade ihop alla mina väskor på en timme i förmiddags, innan jag och tjejerna åkte till Santa Barbara. Jag är så glad och lättad att jag inte bo där längre, samtidigt som det inte slutade på ett bra sätt....

Har iaf varit i Santa Barbara idag, underbar liten stad. Vi åkte Pacific Coast 1 highway. Såå härligt. Åkte längs med havet nästan hela tiden. Då kände man verkligen att man var i California. Roadtrip med blandad musik.

Har tagit massa fina bilder som ni ska få se. Nu är jag ju arbetslös så har hela dagarna på mig. Har inte hört från nån familj än, vilket känns ganska oroväckande. Men fick ett mejl från organisationen i Sverige som innehöll goda nyheter...kanske, återstår väl att se.

Anna och jag sitter i hennes säng och är såå trötta, har käkat massa godis, och nu blir det nog snart läggdags. Inatt ställde vi dessutom om tiden. Så är lite tröttare än vad man borde va vid den här tiden + att det har som sagt varit en händeserik dag. En flytt och en roadtrip.

Santa Monica

Precis hemkommen från en underbar dag i Santa Monica, åh vad jag gillar det stället. Det har varit mat, shopping, strosande, cykling, bio, snacks och inte så trevligt voicemail.
Imorrn Santa Barbara :)

trött?

Nu är klockan 03.07 här i LA. Nyss hemkommen från från Halloweenparty. Eller så mycke halloweenparty blev det kanske inte, men himla trevligt hade vi iaf. Måste gå och sova nu, imorrn blir det kanske Santa Monica med tjejerna. Söndag kanske det blir Santa Barbara..mysig helg isf.

God natt sov så gott. Eller ni hemma i Sverige har kanske dag nu förstås. God dag på er. Jag ska sova, äter lite schweizernöt och pepparkakor först bara. Och förut åt jag pringles, LYCKA!!

RSS 2.0