jetlaggad

Imorse vaknade jag vid 03.30 och var klarvaken. Jag försökte trötta ner mig med att läsa 3 tidningar, alla mina sms, kolla alla bilder och videoklipp på mobilen. Men vid 7 gick jag till slut upp och tittade på Mysteriet på Greveholm och Sunes jul, och årets julkalander. Ikväll är jag så trött så att jag inte vet vart jag ska ta vägen, somnar vad jag än gör....

i´m back home

Jag kom hem! Och med dom 2 flygen jag hade på biljetten. Men det kunde gått annorlunda.

Jag var på LAX i god tid, 2 timmar innan, men det var så mycket folk att man kunde knappt ta sig fram nånstans, det var sista gången jag flög i juletid. När jag till slut hade checkat in mig och väskan, sprang jag mot gaten, och under tiden jag sprang råkade jag höra : Sandra  (+ några andra namn) please head to gate 47A for boarding immedietly! Jag hann, satte mig på planet 10 minuter innan det skulle gå, med andan i halsen. Dom visade Elf, som är en grym julfilm med Will Ferrell, men jag somnade några gånger. Sen kom jag fram till New York, och när jag hämtat ut väskan, frågade jag hur jag skulle ta mig till Newark. Hon sa att shuttlen precis gått och att jag skulle få vänta minst en halvtimme på nästa och att jag då skulle komma för sent till inchekningen. Att mitt enda alternativ var att ta taxi och det skulle kosta 100 dollar! Jag chansade och tog bussen iaf, jag checkade in en halvtimme försent, men det var inga problem som tur var. Massa svenskar precis överallt. Först bara såg man det på dom, och sen fick man bevis på att dom var svenskar, svenskt pass, pratade svenska eller nåt liknande. På det planet såg jag The Dark Knight, riktigt bra film. Heath Ledger som Jokern är brilliant, bäst att han får sin Oscar!
Väl hemma mötte pappa och Jonas mig på Arlanda, vi åkte hem, jag åkte en sväng till syrran och pojkarna, Hampus sa: Sandra, så fort han hörde dörren öppnas, han hade väntat på mig.
Sen åkte jag hem, Jonas och Elin kom hit med lilla Nelly, och hon var så söt, har saknat henne här idag, ettrigare hund får man ju leta efter, men sötare oxå.

Sen somnade jag, och sov i 15,5 timme....
Det var skönt.
Idag har jag bakat julgodis.

it´s time

Min sista kväll i LA på ett tag. Åkte till mallet och tog take out på Panda Express, finns det nån godare kinamat. Chow mein och orange chicken, det gör gott för magen. Sen har jag packat, druckit glögg, ätit pepparkakor. Kattis kom hit en sväng och tog farväl, vi tittade på Victorias Secret showen. Nu tror jag det börjar bli dags för sängen. Ska bara kollar klart på Dirty Sexy Money, det är så grymt bra, och man ser det på ett helt annat sätt när man har varit runt i alla rummen. Förresten så åkte Teresa och Tommy till en restaurang igårkväll och där var Donald Sutherland och vinnaren i Biggest looser.
Vet fortfarande inte hur jag gör imorrn, kanske tar taxi och hoppas att taxicahffisen kör som bara den. Känner inte för att byta en massa bussar & subway alldeles ensam i New York.

Fick en julklapp av familjen förut oxå, men jag ska öppa den på julafton. Och jag har lagt julklappar till dom under deras gran. Sa hej då till Jake förut, kommer sakna honom, nu har han börjat vänja sig vid mej, det tog ett tag men till slut så.

Nu blir det inget mer blogginlägg förns jag är hemma tror jag, om det inte blir så att jag blir kvar i New York ett tag, vilket är ganska troligt :)

BTW: Det snöar tydligen i Los Angeles, och häromdan var det jordbävning i Skåne?! Vad händer med jorden egentligen.

Snart ses vi mina älskade vänner och familj :D wiiiee.

nervöst

17 December - FARMOR OCH FARFAR
- Ta en potatis, otacksamma barnbarn.

Imorn bär det av hemåt. Mitt flyg går ifrån LAX 9.30, kommer till New York 5.55, måste byta flygplats som jag ännu inte vet hur jag ska göra, i värsta fall får jag ta taxi, punga ut med 80 dollar på det. Sen går flyget 9.35, och jag landar på Arlanda i Stockholm fredag 11.05. Pappa kommer förhoppningsvis och hämtar upp mig där, får se om jag kommer dit först bara.
Eftersom det är 2 olika flygbolag måste jag checka in väskan på båda ställena.
Jag tror inte jag kommer hinna tyvärr. Det är lungt för mig, bara dom bokar in mej på ett senare plan gratis. Är så nervös, jag är inte så van vid att flyga, har bara flugit typ 4 gånger. Aja, det får gå som det går, sa till mamma att jag kanske får fira jul i New York med dom hemlösa ist, det blir ju en upplevelse.

Wish me luck!


....

14 December - JULBAKET
- Varför skriver du på H på den där grisen?
- Därför att den heter Ho, ho....Holger.
- Jaha
- Varför skriver du S på den där fula getabocken?
- Därför att det heter Su, Su...Sigurd!
- Tror jag inte ett ögonblick på!

15 December - PULKAPAPPA
- Bjällerklang, bjällerkrang, tralalala!

16 December - JULSTÄDNING
- Undra vad det är på tv nu
- Fråga ljushuvudet där borta
- Nu är det rapport, Dara ta taraaa

Idag har jag handlat julklappar, det var fort avklarat, köpte nåt i nästan varje butik jag gick in i. Ni som nånsin har varit inne i en Abercrombie & Fitch butik, vet att dom alltid spelar väldigt hög musik där inne, idag när jag gick in spelade dom BWO- Chariots of fire. Då blev man stolt, när jag var i Sprint butiken förra veckan, spelades September, härligt.

Någon från New York som läser bloggen? Som kanske har en aning om bästa sättet att ta sig från JFK flygplatsen till Newark flygplats, buss, taxi?

pics

Bilder ifrån senaste veckan:


Jag bakade kakor igen, denna gång med jultema, sammanlagt ca 160 kakor, detta är bara några av dom.


Min korg med svenska flaggan på etiketten, den tog jag med till aupairmötet igår, alla skulle ha en rätt ifrån sitt hemland. Jag tog med kakor ist.


I lördags var det Lucia, jag, Tess och Anna var med i Svenska Kyrkans luciatåg som tomtar!


På kvällen blev det vårat första houseparty med röda muggar! Jag, Rebecka och Anna.


Vi är såå stolta över våra muggar


Anna och Kattis på väg till Huntley ,17e våningen på efterfest


Aupairmöte hos Judy, hennes man var tomten


Maten alla aupairer hade med sig, alla trodde mina kakor var köpte, får väl ta det som en komplimang när jag stod i flera dagar och bakade.


Alla aupairer visar upp sina julkklappar, jag fick bodylotion från Victorias secret, som jag sprutade upp i näsan på mig.


Jag, tomten och Julia. Varje kort man tog med tomten så sa han: hoho, precis som en riktigt tomte


Tårta. Happy Holidays Au Pairs


Vi åkte till ett mansion som varje år har galen julbelysning!


Ni ser ju själva, går dock inte riktigt få fram på bild hur coolt det var


Misslyckat försök till en hoppbild


Fick paket på posten idag från världens bästa Josefine och henne mamma Berit!


Fick Magnus nyaste skiva signerad: Till Sandra. Och Babados singel singerad, det var några år sen man fick nåt signerat till sig. Tack Josefine!!!! Du är grym!

I´m leaving LA

Då var det bokat och klart. På torsdag flyger jag hem till Sverige, kommer till Arlanda på fredag. Jag ska fira jul med min familj i Rumskulla! Kan det bli bättre? Men jag är inte hemma för alltid, när det nya året kommer, åker jag tillbaka till Los Angeles.  Finns inget ställe som LA, och jag ska tillbaka, jag är så glad.

Nu blir det seriös julklappshandling, har redan köpt några till min systersöner, mamma och mig själv. I år har jag inte hunnit/orkat skriva nån önskelista. Jag brukar alltid ha en lång önskelista klar redan i november, men det är mycket som är annorlunda detta år. Ingen önskelista, inte mammas paketkalender (fått nöja mig med min egen). Och jag har fått uppgifter om hemifrån att vi inte ska ha nån gran på övervåning??!! Vi har alltid, alltid så länge jag kan minnas haft 2 granar, en uppe som är lite finare, med ljus, kulor och småsaker. Och en i källaren med massa grejer i granen, allt vi kan hitta, massa gamla saker. Och eftersom vi inte har nån gran uppe, kommer vi inte få nån julklapp på morgonen under den granen. Och så har familjen lottat så alla ger bara julklappar till 2 personer var, förut har alla köpt till alla. Jag kommer nog iofs köpa till alla iaf, jag är inte med på eran dumma lottning! 

Så familjen: Nu är det bäst att ni börjar köpa julklappar till mej, cause I´ll be home for christmas!

Jag är redan stoked inför juldan, vart har folket där hemma tänkte gå i år? Harrys, pumpen, metro? Nåja, vad är väl en kväll på Harrys jämfört med Les Deux i Hollywood.

Mia: Ska vi säga 11 på vanliga stället den 24 december?? :)

Wiiieee, åhh det ska bli så kul och komma hem, speciellt när jag vet att jag kommer tillbaka. Saknar min familj och mina vänner så mycket!! Det hoppas jag ni vet, men nu är det inte lång tid kvar tills vi ses igen. Undrar vad Hampus säger när han får se mig på riktigt, inte i datorn längre.Jag kommer krama ihjäl honom. Jag saknar mina pojkar så mycket! Det ska bli så kul och få fira jul med dom, Hampus som frågar efter tomten ofta, att han ska komma med paket till honom och bebisen.

Är det nåt ni vill att jag ska köpa med hem? Beställ det nu isf, för på torsdag bär det av!

lucia

13 December - LUCIA
- Konstnären har själv signerat ser jag?
- Vad är det som är fel?
- Jag hänger ju alldeles naken!
- Är man inte naken när man badar bastu då?
- Jo, men man kunde ju gjort vissa saker lite mindre
- Har man en pillesnopp ska det väl synas att man har en pillesnopp
- Men stjärngossestrut, det har man i alla fall inte när man bastar!

Nu ska jag snart åka till Beverly Center, Anna och Tess ska köpa kläder till och va tomte. Vi åker sen till San Pedro där svenska kyrkan i Los Angeles ligger. Vi ska öva hela dagen, för vi ska vara med i luciatåget där. Vi ska va tomtar alla 3. Det ska faktiskt bli väldigt roligt! Får se var den här kvällen slutar :)

Glad lucia på er alla!

tårfyllt farväl

Har precis kommit hem från Santa Monica, där Anna hade den sista måltiden. Hon ska åka hem till goa Götelaborg imorrn. Hon hade middag för lite kompisar. Hon var en av dom första jag lärde känna här i LA, och nu ska hon åka hem, det är aldrig roligt med hej då. Fast det är ju ett ses snart igen egentligen. När jag flyttade ut från familjen var det till Anna och hennes familj jag flyttade till i några dagar, TACK!

Dagens replik från Sunes jul tillägnar jag till ANNA, vet att du älskar det lika mycket som jag!

12 December - KRIG!
- Är maken hemma? KRAAS
- Du är så mjuk och god tant Gunnarsson.
- Åhåhh, ihh, oohhh, oh, häär var den som vi har letat efter så länge...nää jag går väl tillbaka här...bjud på lite glögg kanske? Så, hej.


Kommer sakna dig! ♥

suuuuune

10 December - JULSPELET
- Ehm hejsan Helena
- Hej
- Hej, hur har, där micken, hur har repetitionerna av årets julspel eh eh gått?
- Joo bra
- Hur går det för Sune? Är han en talang?
- Han är en talang

11 December - VARUHUSET
- Men vad gör ni här? Stick!
- Du grabben, vad jobbar du med?
- Jag är springpojke
- Ha, då kan väl du springa härifrån då!
- Men Sune!
- Tyst med dig andra Anna, jag vill ha tillbaka min gamla storasyster
- Men snälla Sune, vad är det?
- Ha, försök inte med låtsas snällhet, det funkar inte med mig. Förstår du, för jag är val, va, valsinerad mot det. Fattar du!?
- Haha, jag är också valskinerad, så det så.
- Come on!
- Backa backa

julfint!

I förrgår åkte vi och köpte julgran, på kvällen klädde vi den oxå.Teresa har tom lagt under några julklappar. Vi har för övrigt en julgran utan ass. (internskämt, vilket är ganska konstigt eftersom det bara är jag utav oss som skämtar om det som läser min blogg, jaja, jag får skratta med mig själv) Det blev en härligt fin amerikansk julgran med massa ljus och prydnader. Teresa köper en ny julgrej att hänga i granen varje år, detta år blev det en cupcake från Juicy Couture.
Jag fick äran att tända det andra ljuset oxå. Dom sa att det kommer dom att fortsätta med framöver, dom tycker det är en mysigt tradition med advent.


Granen!


Jag framför granen

Imorse åkte jag till Balboa Park för en morgonprommis med Julia och Emelie, härligt, det var jättevarmt idag. Sen åkte vi till Encino för lite frozen yogurt. Låg ute och solade lite sen. Ikväll ska jag börja dekorera kakor. Jag gjorde 8 kakdegar igår, sen bakade jag ut alla. Och idag ska jag börja dekorera, tur för Teresa att hon har mig. Det är för julpresentkorgar till alla deras stora kunder.


Ser det gott ut? Det var det. Frozen yogurt med blåbär och white chocolate chips.

Igår när jag gick på Ventura från bilen till Sprintbutiken  så gick jag förbi en resturang med namnet:


ALCAZAR!

ärenderunda

Idag bad Teresa mig att göra lite ärenden åt företaget. Först åkte jag till Burbank och hämtade riktningar och en check. Sen åkte jag till Woodland Hills och lämnade andra ritningar. Sen åkte jag till Encino, skulle lämna in min telefon för den la av när jag tappade den i golvet. Blev hjälpt av en jättesöt kille....det skulle ta 25 minuter så jag gick till Starbucks och köpte mig en chai. Gick tillbaka men det var inte klar så väntade säkert 45 minuter. Och överallt där jag skulle åka under dagen så var det trafik, det va olyckor, nedfallna träd och grejer, så jag var borta ungefär 4 timmar haha. Teresa och Tommy hade slagit vad, Tommy trodde inte jag skulle va hemma innan 8. Men jag kom vid 7.

Har seriösa planer på att slänga mobilen i golvet igen, bara för att ha en anledning till att träffa Justin igen, han heter så, the love of my life på Sprint i Encino. Ska förresten träffa en familj i Encino på måndag, det blir nog min sista chans här i Amerikat. Flyttar jag till Encino vet jag vart jag kommer hänga om dagarna...Sprintbutiken på Ventura, det är där det händer.
Nu är det läggdags för mig, ska läsa min Solo innan jag somnar.

seg

7 December - JULBORDET
- Det är till vår hund tänkte jag, han äter så gräsligt.
- Vi har väl ingen hund?
- Håkan, har inte vi hund? Vi har väl alltid haft hund. Han ligger ute i bilen stackarn. Tyst Buster vi kommer....snart.

8 December - Partyt
- Jag ska se på julkalendern!
- Vad gör du?
- Jag måste se på alla avsnitt för annars vet jag inte vilken lucka jag ska öppna, för det har mamma sagt. Och pappa oxå för den delen!

9 December - ROLLEN
- Jag ska bli: Å-S-N-E-B-A-K-D-E-L, åsnebakdel...ÅSNEBAKDEL!
- Haha, Sune ska va åsnearsel!

opera

I lördags var jag barnvakt lite på kvällen sen kom Kattis till mig, vi gjorde oss iordning här och åkte sen iväg in till Hollywood. Vi letade parkering ett tag, vi fick till slut ställa oss på valet för 15 dollar. Gick till Les Deux igen, var så himla bra förra veckan. Vi stod utanför länge, var så himla mycket folk och vi fick reda på att det var ett födelsedagsparty där, gick inte komma in. Men under tiden vi stod där fick vi iaf se Wilmer Valderrama gå in, Jesse McCartney med en paparazzi efter sig, och dom 2 blonda tjejerna Kimberley och Ashley i Pussycat Dolls. Så det gjorde ju att vi inte stod där i onödan.


Kattis med sitt röda läppstift


Jag i bilen på väg till Hollywood


Åkte förbi en Hummer stretch limo


Vi prövade ist att gå till Opera. Där kom vi in direkt, fast vakten trodde inte det var jag på mitt körkort, och han trodde Kattis leg va falskt, men vi kom in för att vi var så söta sa han. Pust. Fick några biljetter så vi kom in gratis kostade egentligen 20 dollar. Inredningen där inne var sjukt cool. Man kunde bara gå runt och titta på allt, päls på väggarna, konstiga glasfomationer i taken. Musiken där var inte jättebra, och massa konstiga människor var det där inne, alla skulle dansa med oss, men vi hittade 2 killar som skyddade oss från alla wackos.
Ni som har sett på det The Hills vet ju att det var där i avsnittet "One night at the opera" som Stephanie Pratt kom fram till Lauren, Audrina och Brody och skällde på dom. Kollade på det avsnittet igår och jag kände igen mig, kuul. Det var där som Justin kysste en rödhårig tjej vid baren oxå. Då har man varit där...
Blev en In N Out cheeseburgare efter med.


Inne på Opera


Kattis blev djurisk med all päls i närheten



   
Pussycat Dolls, Jesse McCartney, Wilmer Valderrama



sorrry

Blev dåligt med uppdatering igår, var borta hela dagen. Åkte vilse lite när vi skulle till julmarknaden, för jag glömde skriva ut vägbeskrivning men vi sa att vi försöker iaf, till slut kom vi fram iaf. Åh det va så mysigt. Massa svenska hörde man, men det va många amerikaner där oxå. Julmusik och svensk mat. Vi köpte oss varsin semla, dock inte lika god som mammas. Jag köpte med en påse lussebullar hem, 6 stycken för drygt 65 spänn, haha värsta rånet, men vad gör man inte för lite lussekatter. Vi strosade runt lite, och fick se ett jättefint luciatåg. Dom va jätteduktiga. Träffade på en gammal svensk kung oxå.


Kattis äter semla



   
Massa folk, det såldes tomtar, folkdans

   
Amerikansk dalahäst, luciatåg, vi provlåg en Hästens säng


Luciatåget



Sen åkte vi en runda i downtown. Fick se FIDM, där Lauren i The Hills går i skolan.


Vadå stalkerisch?


FIDM:s campus, det har man ju sett en hel del på Hills.


Downtown



När vi skulle hemåt åkte vi lite fel, så vi hamnade nästan i Pasadena. Och i nåt inte så trevligt område. Men nu har man varit där iaf.


Sjukt coolt moln, ser ut som att det åker fram jättefort och att det är en tornado i mitten.



Sen åkte vi hem till Tess för att fira 2 advent med lite adventsmys. Vi lagade middag, sen åt vi lussebullar och drack glögg och tittade på Mysteriet på Greveholm. Kollade Zoolander oxå, den är så grymt bra. Ska tydligen komma en 2a oxå. Nice.


Vi brände en enchilada, gjorde en ny brände den oxå fast inte lika mycket.


Tess tänder andra ljuset och läste en liten dikt


Dom har inga teskedar i det här landet så vi använde bakmått. Anna drog nitlotten och fick kryddmåttet :)


Lussekatt och glögg, jag fick teskedsmåttet.


 


svensk julmarknad

Nu sitter jag här klar och väntar på Kattis hon försov sig som vanligt. Vi ska åka på den svenska julmarknaden, det ska bli så mysigt. Sen blir det nog Marina del Rey och Cheesecake factory där. Yummie.

Igårkväll blev det Hollywood, foten pallade. Vi gick till Les Deux först men det va nåt privat födelsedagsparty där så gick inte att komma in. Fick se 4 kändisar iaf...Vilka skriver jag ikväll, damn vilken cliffhanger. Vi gick till Opera ist, kom in direkt. Mer utförlig beskrivning av kvällen får ni ikväll...

Men en sak vet jag iaf, jag vill att dom ska skicka mitt Californiska körkort för på den bilden ser jag ut som jag iaf. Det gör jag inte på mitt svenska körkort.

sunes jul

6 December - SKRIK OCH GAPSJUKAN

- Hjälp, hjälp, det brinner, det brinner.
- Vem har skrivit den?


Holly´s

Här får ni se vad jag handlade på IKEA. Där kan man spendera pengar alltså. Vi åt middag där med, köttbullar såklart. Jag sa att jag ville ha meatballs. Swedish? Frågar gubben då. Nää jag vill ha ukrainska köttbullar, skulle jag kunna få det?? Klart jag ska ha swedish meatballs, vad tror han??


Glögg, must, papparkakor, Marabou choklad, dajm, rullar och chips!


Köpte en lite påse till min inköp

När jag kom hem gjorde jag mig iordning, åkte till Tess i Santa Monica. Louise åker hem på måndag så det här är hennes sista helg här i LA. Vi åkte till en hotellbar och drack en Cosmopolitan mötte upp Jennifer och 2 killar. Sen drog vi vidare till Holly´s. Jättebra musik, så Kattis och jag dansade hela kvällen igen. Till slut var det bara vi kvar av oss som kom dit tillsammans. Hittade efter mycket om och men Tess. Jag blev trampad på foten av en bitch med hennes high heels. Det svullnade upp direkt, och idag har jag jätteont i foten.

Det ryktas om Hollywood ikväll, får se om foten pallar med.


Kattis i hotellbaren


Jag med min Cosmo


Tess, jag och Kattis


Glada tjejer på dansgolvet


Här har jag försökt ta kort på min svullna fot!


Utanför stället fick vi se att det stod GRATIS på tidninghållaren.

IKEA

5 December - SKIDVALLAN

- Kolla Sune, störtlopp hehe..
- Neeej Håkan!!!!
- Aaaaahhhhhhh....nä äää.

- Petterson har skaffat en sån här parabol
- Parabol?
- Jaa, så man kan se massa olika tvkanaler..
- Jaha
- Ja, det vore väl kul och kunna se massa olika tvkanaler?
- Hos Pettersson? Men älskling vi känner ju inte dom...

- Pappa, ska vi köpa en ny hallspegel snart?
- Nää, varför skulle vi göra det?
- Han bara undra...

- Mamma?
- Jaa älskling?
- Det gick inte så bra att åka störtlopp...inte i trappan iaf

- Älskling...Kom!

Fanns så många bra repilker idag.

När Jake vaknar ska Teresa och jag åka till Loehmans, stort varuhus, har inte varit där men hon säger att jag kommer gilla det. Sen ville hon ta med mig till IKEA, så ska vi äta en tidig middag där wiiiiee.

mail

Idag skjutsade jag Matilda till Van Nuys flyplats, hon ska åka till NY, lite avis man är, kan tänka mej att NY är väldigt mysigt  nu när det börjar närma sig jul, är ju lite mer julkänsla där borta än här. Här går man ju runt i solglasögon och t-shirt. Efter det drog jag till Ross. Men det va ingen rolig butik, usch, orka leta bland allt huller om buller, nää, åkte ist till Target skulle kolla upp regionen på OC boxen. Det var region 1. Vilket betyder att om jag ska kunna titta på den när jag kommer hem, så måste jag ha en regionsfri dvd. Har vi det?? Är dom mycket dyrare är region 2 dvder?? Åhh vad jag får cravings efter den boxen.

Sen åkte jag hem och va får jag ser, det ligger ett stort paket i postlådan. ÄNTLIGEN! Mamma & pappa skickade ett paket förra måndagen. Det har alltså nästan tagit 2 veckor, vi trodde att det hade kommit bort. Förresten mamma: Du hade inte skrivit USA längst ner haha...Jaja, den som väntar på nåt gott. Post är typ det bästa som finns.


Något trasigt, eller om dom har öppnat det i tullen.


Mamma vet vad jag vill ha: 2 Se & Hör, Solo, Glamour, Söndag, Fredag, Apotekets hudsalva och JULESKUM!


Btw: I onsdags när vi var på Keane och Sebastien Tellier, utanför klubben så var LeeLee Sobieski där. Kände igen henne så väl, men kunde inte komma på vad hon har varit med i, men när jag kom hem var jag bara tvungen att googla...fast jag visste ju inte riktigt vad jag skulle googla på. Trodde först att hon var med i She´s all that, men nää, sökte på Never Been Kissed och där spelade hon Drew Barrymores kompis. Hon har varit med i Eyes Wide Shut och Here on earth oxå.




Leelee i Never Been kissed

a new turn

Livet kanske har fått en ny vändning...

struggling

4 December - HOCKEYKLUBBAN
- Ojsan, här behövs visst lite träning.
- Sköt dej själv!

Idag har det än så länge inte varit nån bra dag. Det känns väldigt jobbigt att inte veta nånting. Om jag hittar nån familj, om jag inte hittar nån familj, om jag tvingas åka hem och när. Jag skulle hellre ha ett datum. Hittar jag inte nån familj innan det här datumet så får jag åka hem då. Då vet jag iaf vad jag har och rätta mig efter. Nu är allting så ovisst. Jag kan liksom inte riktigt njuta av allting jag får vara med om, och jag kan inte planera nånting, allt är bara: visst jag följer gärna med dit......om jag är kvar. Det är psykist påfrestande att inte veta...Speciellt när julen väntar bakom hörnet.

Jag har gråtit och gråtit idag...var så skönt och få prata med mamma. Vi har nog kommit fram till nånting som låter bra. Ska fundera lite till på det och prata med min cc, men det känns som att det är den bästa lösningen.
Jag har svårt att tro att jag kommer hitta en ny familj. Jag har väldigt höga krav och vet precis vad jag vill ha. Att jag har varit barnflicka i Sverige redan är både till min fördel och nackdel tror jag. Fördel för att jag vet hur det är att bo i en annan familj och ta hand om deras barn, och att jag vet vilka åldrar jag vill ha. Nackdel för att jag vet vilka åldrar jag vill ha, jag vet kanske för mycket om  aupairlivet, så det är därför jag har så höga krav.

Skulle jag tvingas åka hem, ser jag det inte som ett misslyckande, utan då har jag iaf försökt. Ingen ska komma till mig och säga att jag inte har försökt. Jag har varit i rematch i över 1 månad nu, jag hade kunnat ge upp efter dom första 2 veckorna som en rematch egentligen ska hålla på, men jag har försökt. Sen att jag inte tar vilken familj som helst bara för att stanna är min ensak. Jag har bott en månad i en familj där jag mådde väldigt dåligt för att jag inte trivdes, vill aldrig vara med om det igen.

Har varit i kontakt med väldigt många familjer som skulle vilja ha mig som nanny, inte aupair, inte genom en organisation. Det kanske blir mitt nästa steg. Jag får åka hem, och komma tillbaka på ett annat visum. För tillbaka ska jag om jag åker hem. Den här staden har jag bara skrapat på ytan på, och jag älskar det än så länge.

music

Igårkväll åkte jag med Matilda till Hollywood för att vi skulle se Keane. Fick ställa oss i värsta kön, och sen när vi väl skulle komma in så råkade jag ha min kamera i min väska så vi fick springa bort till Roosevelt Hotel och lämna in den där, gratis dock. Till slut kom vi in, och fick titta på Jimmy Kimmel Live på storbildskärm. Keane uppträdde sist, dom körde 2 låtar i programmet och sen körde dom 3 låtar när kamerorna släckts. Dom var jättebra, och sångaren hade gått ner massa i vikt, han var så söt.
Vi träffade Matildas kompis Mac där som jobbar med programmet. Han tog med oss backstage och vi tog en öl i baren. Sen skulle han vidare till Henry fonda, där Sebastian Tellier skulle spela, han frågade om vi vill hänga på det gjorde vi. Han tog sin vespa dit och vi tog taxi. Min första taxiresa i LA.
Mac kände nån i kassan så vi kom in gratis, ställde oss i baren och bara pratade. Det va snyggt folk där inne. Vi tittade ett tag på Sebastian, jag ville ju bara höra Divine, den låten han tävlade med i Eurovision Song contest i år för Frankrike. Och det va andra låten så jag fick se den. Det svängde. Det var en trevlig kväll.


Sebastian Tellier - Divine. Eurovision song contest 2008

Les Deux

I lördagskväll blev det utgång. Kattis och jag åkte till Ralphs och handlade och sen åt vi äkta svensk mat. Makaroner och köttbullar och ketchup, åh det var så gott!

Äkta svensk restaurang...


Mycket ketchup ska det vara

Louise joinade oss, vi förfestade med youtubemusik, vin och pringles. Tog massa kort med självutlösaren, åkte några kameror i golvet, men dom verkade må bra iaf. Sen bar det av in till Hollywood, hittade världens bästa parkering, gratis och jättenära till Les Deux. Vi stod utanför läänge, fick massa killar på halsen som skulle ta in oss, men vi klarade av det själva, en brud tog in oss, tack för den.


Louise, Kattis och jag




Pringles är gott

Väl inne sprang vi till toaletten, köö. Är så himla mysigt på toaletterna på uteställen här, finns allt man behöver, godis, parfym, lotion, minttabletter. En liten tant som ger en papper efter att man har tvättat händerna oxå, service kallas det.
Vi dansade järnet till all bra musik, hade hur kul som helst. Träffade en italienare som trodde jag var modell. Han kom fram och sa att han såg mig from across the room, hur cheesy är inte den repliken då?? Fick hans nummer, han tyckte jag skulle höra av mig. Han ville bli min vän sa han. Haha.


Utanför toaletten...


Party party


Efteråt gick vi upp på hollywood blvd, tog lite kort och var allmänt glada. Hittade en svensk kille oxå, han hade lärt sina amerikanska roomates några fula ord...
På vägen hem blev det In and out burger, hjälp vad gott. Väl hemma tittade vi lite på OC, men slocknade ganska fort sen.
Söndag morgon åkte vi till Vintagemarkanden i Beverly Hills, fanns mycket fint där, sen åkte vi och åt lunch i Century City. Och då trodde vi det var jordbävning, allting skakade, och musiken slutade spela, alla tittade runt omkring. Fick sen reda på att det var tydligen nån typ av space shuttle som landade i Los Angeles. Dom andra tjejerna skulle baka lussekatter, men jag skulle hem på Jakes 1 årskalas. En lovely helg, tack Kattis!


En stor gran, många stora granar i denna stad


Julfint på Hollywood blvd


Kattis på sin stjärna på Walk of Fame


Jag på min stjärna på Walk of Fame


In and Out yummie


Jakes tårta

julstämmning

Hittade Mysteriet på greveholm oxå, så nu är det precis som hemma...

3 December - TJEJGREJ
- Det är inte jag som ska ha den, det ska bli en julklapp....AAAAAAHHHHHH!


Idag åkte jag till Target, mötte upp Julia, Mariana och Annabelle där. Sen åkte vi vidare till en liten söt butik, kan inte riktigt berätta vad för butik, för jag köpte en julklapp där till nån som läser bloggen. Så japp nu var första julklappen inhandlad.

Nu ska jag bara kolla svt julkalendern oxå, sen skajag duscha för ikväll ska Matilda och jag in till Hollywood. Keane ska göra en liten konsert för Jimmy Kimmel show. Det blir nog trevligt. Kanske får dra på mig jackan för första gången sen jag kom till LA. Ser nästan fram emot det.

En video med Keane - Everybody´s changing. Grymt bra låt!


sunes jul

Har kollat dom 2 första avsnitten av Sunes jul på youtube nu, får se om alla finns. Det finns ju så många bra kommentarer  där så jag tänkte ta upp en gammal tradition från Lunarstormtiden. Skrev alltid dagens replik i dagboken där.

1 December- JULKORTET
- Stilla natt, heliga natt, allt är frid, stjärnan bliiid, lyser på barnet i stallets vråååå ååå ååååååååååååå!!

2 December- SOPHIE!
- Åh tack Sophie, två skruvar och ett hyllpan till bokhyllan Einar, precis vad jag alltid önskat mig.
Men där ljög Sune, för hans bokhylla heter ju Conny.


Ska kolla om Mysteriet på greveholm finns där oxå.

julen närmar sig

I söndags var det ju första advent. I Usa har man inte det dock, men jag berättade för Teresa att vi hade det i Sverige och hon började plocka fram 4 ljus så att jag skulle känna mig som hemma, så gulligt av henne. Jag fick tända det första ljuset, och hon förevigade det.


Fyra ljuslyktor med röda ljus i


När 1 december kommer så har jag alltid så länge jag kan minnas haft paketkalender. Alltså varje dag från och med den 1 december så får man en liten present. Brukar oftast bara var några godisbitar, det är inte paketet i sig utan det är hela grejen. Jag tänkte att det kan ju inte sluta i år bara för att jag inte bor hemma och mamma kan göra paketen. Finns inte mamma i närheten får man göra det själv. Sagt och gjort, jag åkte till Target igår och inhandlade lite grejer till det. Köpte bland annat en julstrumpa där jag lägger i paketen.


Jag valde såklart en med lite paljetter


Paketen jag slog in


Idag pratade jag med Hampus och familjen på skype, jag visade honom min julstrumpa och öppnade dagens paket, sen fick han välja vilket paket jag skulle lägga i tills imorrn.
Igårkväll kollade jag på julkalendern på datorn. Den var väl helt ok, barn tycker säkert det är roligt. Hampus sitter helt tyst och stilla under dom 15 minutrarna det håller på. Åh jag önskar jag var hemma och kunde julmysa med honom, första året då han verkligen förstår vad som händer, han visste vem tomten var nu.
Jag saknar Sunes Jul och Mysteriet på Greveholm, tittar alltid på dom kalendrarna varje dag ett avsnitt om dagen. Har gjort det i flera år nu...sen är det tradition att i juletid titta på Klappjakten, Ensam hemma 1 & 2, och Nu är det jul igen (den heter egentligen inte så, det är ett päron till farsa firar jul, men jag säger att den heter Nu är det jul igen) jag är ganska principfast när det gäller jul, allt ska vara på mitt sätt. Förstår nog inte att jag förmdoligen inte kommer vara hemma vid jul i år. Men vem vet, jag kanske blir hemskickad lagom till julafton...

Laguna Beach

Kattis försov sig, gjorde jag oxå iofs, inte lika länge dock, men till slut kom vi iväg...destinationen var Laguna Beach. Och fram kom vi, såg direkt skyltar jag kände igen när vi åkte in i staden "Beach" och "Laguna Ave".




Vi ställde bilen på Ralphs och gick runt lite bland gatorna och vad får jag se, jo Muse, butiken där Morgan jobbar i första säsongen, tog ju såklart en bild, vi gick och kikade lite, ganska dyr liten affär, men söt. Vi hittade en liten farmers market, började bli hungriga så vi tänkte bli mätta på provsmak, fick en liten kaka och sen fanns det frukt, vi blev dock inte mätta, så vi letade upp ett ställe där vi köpte med oss mat. Vi gick ner till stranden som låg precis vid alla affärer. Såg några killar som spelade beachvolleyboll så vi slog och ner där på kanten lagom nära. Vi var så upptagna med att titta på killarna till höger om oss så att vi missade att på vänster sida var det masssa folk som stod och tittade ut mot havet för att en livräddare hämtade upp en person ute i vattnet.

   

Muse, Morgans butik, maten, Kattis på stranden


Beachvolleybollkillarna

   
Jag trivs på stranden, härliga bilder


Jag framför Laguna Beach lifeguard tower

   
Palm med Laguna cinema i bakgrunden, Kattis, Ocean ave


Wiiieeee...

Satt där länge och bara pratade, sen gick vi en sväng vid vattnet, så himla härlig dag det var jättevarmt även om det blåste endel vid vattnet.
Efter det var det dags att hitta till Laguna Surf and Sport. Butiken där Stephen jobbar när serien spelades in. Hittade det till slut, så vi gick dit och tog lite bilder utanför, en anställd såg oss och sa att han kunde ta en bild, på oss tillsammans med en annan som jobbade. Synd bara att det va den snygga som tog kortet. Jag köpte en t-shirt där inne, var 20 procent på alla kläder. Dom var så himla trevliga, frågade vart vi var ifrån och vad vi hade gjort/skulle göra där. Hade velat köpa en stor hood tröja som det stod Laguna på, men får bli en annan gång om jag här kvar här och jag tar med mamma och pappa dit, så kanske dom kan betala :)
För det ska ni veta familj/vänner hemma i Sverige: att kommer ni och hälsar på mig här, så lär jag ta med er till Laguna Beach, lika bra ni börjar titta igenom mina dvder så ni känner igen er!




Jag, en anställd och Kattis framför butiken

Vi tog bilen och åkte uppåt bland husen, alltid roligt att kolla på hus, fick se en skylt för öppet hus, tänkte att vi kan ju åka och kolla om det är ett stort fint hus, men det var det inte så vi struntade i att gå in. Men såg många fina hus, det va mysigt småstadsklimat där. Vi åkte ju säääääkert förbi nåt hus där nån av personerna i serien bodde. Kan ha sett Laurens hus, det låg ju högst upp på en kulle, såg ett som liknade hennes som låg precis så, vem vet...
Stannade vid en park, där det var skyltar för skallerormar...vi stampade oss igenom det lilla snåret. Fick en galen utsikt. Laguna ligger ganska coolt för det liksom omringat av berg. Fick se Laguna Beach High School, jag blev helt till mig när jag såg vad det stod! Sen bar det av hemåt igen, vi tänkte stanna till i Newport Beach på vägen hem, men vi trodde att det skulle komma en exit på freewayen, men vi skulle åkt på en annan freeway märkte vi efter ett tag. Det får bli en annan gång...

   

Maffigt hus, Top of the world elementary school har en grym utsikt


Tomten vinkade åt oss från ett hustak :)

 
Skallerormar i parken, Laguna Beach


Laguna Beach High School

 
Deras sportområde, Tustin Ranch exit, om man läser riktigt noga står det nog Justin Timberlake exit, hahaha...

På kvällen blev det utgång, men det skriver jag om senare...


PAPPA!

Här kommer en bild till pappa.
Det här är vad din dotter kör omkring i just nu här i LA...


Den är mycket större i verkligheten än vad den ser ut att vara på bilden!

I´m back on track

Nu har det varit tyst här några dagar. First things first. Pappa fyllde år i fredags, och jag glömde helt bort det, jag erkänner! Jag kom ihåg det innan och efter, men inte just den dagen. Sorry. Pappa fick iaf ett försenat grattissms i lördags.
I lördagsmorse åkte jag och Kattis till LAGUNA BEACH! Underbart, jag önskar såå att jag får vara kvar här i trakterna så jag får ta med alla mina vänner och familj dit. På kvällen gick vi ut i Hollywood, Les Deux (the Hills fansen vet vad jag pratar om) grym klubb, tog en timme för oss att komma in men det var värt väntan, galet roligt!
I söndags var vi på en vintagemarknad i Beverly Hills, Melrose/Fairfax. fanns jättemycket fint, jag är dock inte på så mycket shoppinghumör med min ekonomi just nu...räknade ut häromdan att ni som är aupairer och har fått lön alla dom här veckorna som jag har varit arbetslös har tjänat nästan 5000 kronor, medans jag har tjänat ungefär 350 kronor för den kvällen jag satt barnvakt här. Förstår ni då att jag inte shoppar loss?

Skriver mer om helgen när jag lägger ut alla bilder, har så mycket bilder va...

Nu vet ni att jag lever iaf, jag tänkte åka iväg och handla lite grejer till min paketkalender. Jag har haft paketkalender så länge jag kan minnas, ja jag är 21 år, men känner mig inte som 21 när det närmar sig jul. Önskar jag kunde vara 8 igen (jag blir ju iofs typ som 8 när det är jul) jaja, paketkalender ska jag ha även om jag så måste fixa den själv!

RSS 2.0