spanskaprov

Denna här veckan har jag prioriterat skolan. Har mest bara pluggat till vårat prov vi hade idag, men jag pluggade inte för mycket dock, då jag ändå hade bestämt mig för att stanna kvar på den nivån jag är nu och inte gå upp ett snäpp då jag ändå bara har 2 veckor kvar i skolan (!) ska gå tillbaka och lära mig det senaste ordentligt. Jag klarade provet men var inte helt nöjd. Och nu har jag spring break!! Eller som det heter på svenska påsklov. Är ledig tom söndag.
Denna här veckan är det lite tomt i lägenheten för Chris och Juani är inte här, så det är bara jag och Jami. I måndags åt vi 3 rätters. Jag gjorde förrätt, Jami gjorde varmrätten och senare kom Luis hit med efterrätt, tårta för hans syster fyllde år. Vi kollade på The Pacific, när/om den kommer till Sverige, kolla på den. Handlar om andra världskriget, sjukt bra tvserie. Igårkväll hyrde Jami film, så vi kollade på den. Idag har jag mest sovit, men ikväll verkar det bli utgång för att fira breaket från skolan, yippiie!

Och igår blev det inoficiellt sommar då jag invigde mina sandaler, men ajaj vilka skoskav jag fick.


perfekt helg

Helgen kan sammanfattas som grym! Jennys födelsedagsfest i fredags, hur bra som helst, jättegod mat och dricka. Härligt folk, efter det blev det dans hela natten på Le Prive. I lördags hängde jag hemma hela dagen tills Luis ringde på kvällen och frågade om jag ville hänga med honom och Rachel ner till stranden och dricka lite vino tinto, självklart bangar man inte det. Gick och åt världens godaste kebab, åkte hem till mej och började förfesta. Åkte ner till Lemmon som äntligen har öppnat igen, och det var lika bra som förra sommaren, dans dans dans tills fötterna värkte. Igår satt jag i solen en stund på balkongen, sov en stund. Och på kvällen mötte jag upp Jenny ner i hamnen för en mojito i kvällssolen. Åh vad jag älskar livet man lever här!


Födelsedagsbarnet i fredags, snygging!



Jag och min amerikanska vän Rachel



sushievening

Igårkväll blev en mycket trevlig kväll med god mat och dricka. Mötte upp Andrew, Fred och Kailtlin lite folk från skolan och åt  supergod sushi. Calfornia roll och tuna roll åt jag. Och så lärde Andrew oss att göra sakebombs. Man har ett glas med öl, och på det lägger man chopsticks och ställer shotglaset med saken, och smäller med händerna på bordet så att shotglaset åker ner i ölen och sen dricker man, urgott! Hela restaurangen var helt fascinerade av vad vi höll på med, hade alla ögon på oss.
Gick vidare till en liten bar där vi spelade biljard och jag ägde! Jag vet inte om jag har spelat mer än kanske nån gång på fritidsgården hemma när man var 14 år. Killarna blev tom imponerade om dom var väldigt duktiga, sjukt roligt!! Sen gick dom andra hem, men jag och Andrew gick till Molisse tills dom stängde, sjukt bra dag!



Andrew från USA och Fred från Tyskland


Kaitlin från Canada och jag


Sakebomben är klar


Klockrenaste bilden, exakt i ögonblicket när vi slår i bordet, ser ni pinnarna är i luften och saken på väg ner i glaset




Biljarden, Andrew slår/skjuter(??) den sista bollen. Han och jag vann 3 av 3 möjliga!

antibiotika

Igår var en busy dag. Efter skolan gick jag till nån liten mottagning för visste att jag hade urinvägsinfektion, och det hade jag ju såklart. Fick iaf antobiotika och det är redan bättre. Sen åkte jag till La Canada med Linda, mycket trevligt, åt min goda tonfisksallad på Terra Sana. Köpte en sjal och solglasögon.
Idag har jag hängt med lite folk från skolan. Åt lunch på pintxos, och sen gick vi ner till piren för några killar skulle bada. Tror dom tyckte det var ganska kallt, men det va kul att titta på. Nu ska jag snart iväg och träffa dom igen för att äta sushi, yummie!

party hela helgen

Mådde så mycket bättre i fredags, behövde ha en riktigt dålig dag tror jag för att få ur mig det.
I fredags skulle vi på världens coolaste party på Dreamers. Haha, vilket skämt. Det skulle vara 3d-party. Vad jag hade fått höra var att det skulle vara stora skärmar runt hela dansgolvet och alla skulle ha på sig 3d-glasögon. Och 3d-glasögon fick vi, gjorda i papper, med ett rött öga och ett blått öga. Ingen hade på sig glasögonen och skärmarna var skittråkiga, visst det var i 3d när man kollade på dom, men nää.
Vilken pinsam kväll, och musiken ska vi inte ens prata om! Stannade bara 2 timmar eller nåt. Min roomie jobbade där, och folk hade frågat när 3d-grejen skulle börja haha, han sa att köp några drinkar först så börjar det sen. Han fick mycket sålt den kvällen!

Igår va jag på La Canada med min roomie, han skulle köpa kläder och det gjorde han. Jag köpte bara ett cupcake läppglans, eller han köpte det åt mig. På kvällen åkte jag till Jenny i San Pedro, och sen åkte vi in hit till Marbella och dansade hela natten på Molisse.

Bilder från efterfesten i fredags:








&¤&#¤%&&=¤#"#

Svärord på internetska?
Denna dagen, usch och fy!! Jag hatar skolan just nu, hatar att jag måste städa lägenheten, hatar att jag inte vet vad som händer, med jobb och lägenhet, hatar bullshit!! Syns så tydligt på mig när jag inte mår bra, så båda mina lärare och mina klasskompisar undrade vad det var för fel. ALLT är fel idag!
Och inte kunde jag hitta en mogen avokado i affären, det gör ju inte dagen bättre direkt. Den var hård som knäckebröd på vissa ställen! Har bara legat i min säng hela dagen, sov en siesta oxå, och det var så skönt för jag drömde, var någon helt annanstans, och det va glatt och härligt, inte som här just nu.
Hoppas hoppas jag mår bättre imorrn!


Såhär känner jag mig idag!!!!

bläääää för spanska

Idag spyr jag på skolan!! Vi håller just nu på med dåtid. Och för er som inte vet så finns det 3 (!) olika typer av dåtid i spanska. Jag kan dom väl var för sig, men när alla 3 ska blandas, är det inte lätt kan jag säga, usch och fy, vill bara börja med futurum ist.
Men lite gladare blir man när solen är framme, idag har det varit riktigt skönt, inte den här kalla vinden vi har haft ett tag nu, alla börjar klä av sig lite mer för varje dag och solbrillorna åker på. Turisterna går all in och kör på linne och shorts, vilket är en aning optimistiskt, men antar att värmen här är annorlunda för dom då dom förmodligen kommer från kallare breddgrader, allt är relativt.
Ikväll ska jag fika med tjejerna igen, så kul att våran lilla tradition faktiskt funkar.




Mina inköp från häromdan. Älskar dom!

some serious shopping

I lördags hängde jag med Jade i Puerto Banus, vi gick runt i hela stan, härligt väder även om det blåste en hel del vid vattnet. Mötte upp hennes vän och åkte till Marbella för lunch och sangria. Sen kollade jag melodifestivalen, och min favorit var ju Eric Saade, men som jag trodde så gjorde han en Cara Mia 2007 och kom 3a, jag tror dock att han har sommarens hit och alla tjejer kommer dregla ihjäl sig över honom, inklusive jag. Den där Molly Sandén är en lycklig tjej!
Hade roomisarnas kompisar över här, och Jade kom en stund oxå, fick skjuts av henne ner till Molisse, och sen åkte vi till Le Prive, och så blev det Vanity en snabbis med. Igår sov jag mest hela dagen. Och idag var det dags för skola igen. Och efter skolan åkte jag Jade och hennes kompis Steve till Fuengirola för shopping på Miramar. Jag behövde såååååå shoppa, har bara shoppat ett linne sedan jag kom hit i januari, jag tror det är något slags rekord för mig! Så idag köpte jag sandaler, tights, smink och jeansshorts, inte mycket för världen men jag är såå nöjd, mina sandaler älskar jag, får väl ta kort och visa upp i bloggen a´la Modeblogg. Och jeansshorts har jag letat efter i 2 år, men inte hittat några som ser ut som i mina drömmar, förns idag, yeeeey!
Åt även en donut som var myyyyycket god, men tror jag behöver springa typ 8 mil för att få bort dom kalorierna, inte för att jag någonsin har brytt mig om kalorier, och inte tänker jag börja nu...


Jade är sig själv


Kolla på den där, choklad choklad choklad, över, under och i!

PB

Igår råkade det bli lite utgång som sagt med tjejerna. Vi möttes upp på News Cafe i Puerto Banus först, tog en drink, och sen åt vi middag på Picasso. Debbie och jag delade på en calzone och en underbar sallad, som smakade väldigt likt den bästa salladen jag någonsin ätit i Los AngelesThe Cheesecake Factory. Mailade tom restaurangen för att få receptet men dom ger tyvärr inte ut recept. Nästa gång jag ska till Picasso, vilket jag hoppas blir snart, så tar jag den salladen igen!
Sen gick vi vidare till nån sunkig liten bar på bakgatan, gratis drinkar, träffade på några engelska killar som sen körde oss till Marbella. Och för första gången i hela mitt liv, blev vi stoppade av en polis, eller aa en polisbuss, dom kollade allas id, och sen fick vi åka, mycket märkligt. Vi åkte till Buddha, som var mycket bra för att vara en torsdag. Kvällen slutade klockan 6 imorse, råkade glömma att sätta klockan så missade skolan, men som tur var hade dom bara pratat, inte lärt sig nåt nytt. Jag sov hela dagen gick upp klockan 18, och ikväll tar vi det lugnt, hänger med mina roomisar, kommer nog kolla en film snart.


Ser inte så gott ut här kanske, men oj vad gott det var!


Jade och Vivian


Debbie var här för lite jobb denna vecka, kul och se henne igen




Goyo

Igår var det dags för svenskfika igen, denna gång på Goyo. Fanns så mycket godsaker där, glömde dock ta kort på alla bakverk, chokladbitar och kakor. Tog bara på det vi åt, fast det var inte så bara. Nästa vecka är det dags för fika på El Piave.
Nu går det bättre skolan, vi behövde nog den där utskällningen. Igår satt jag tom och pluggade i några timmar, gick igenom allt vi har gjort i den här boken och repeterade. Det behövs för att fräscha upp minnet lite. Ikväll ska jag ut med mina engelska vänner, Debbie är tillbaka här i krokarna för ett jobb, ska bli kul och se henne igen då hon har flyttat hem till England igen. Middag i Puerto Banus och sen utgång :)




Jenny, Lotta och Linda

 






Kristin och jag

vår

Blogg.se beter sig mycket konstigt, dom två senaste inläggen skrev jag förra veckan, men dom hade inte kommit upp, tur att jag såg det. Därav den dåliga uppdateringen förra veckan.
Igår gick det skit i skolan, idag gick det riktigt bra, och nu har satt suttit och pluggat ett tag, känner mig mycket duktig! Vädret är härligt, ganska kallt i luften har bara 15 grader nu, har varit varmare, men i solen är det underbart skönt! Ikväll ska jag träffa brudarna igen och vi ska fika på Goyo, som vad jag har sett har galet mumsiga bakverk, tårtor och kakor, kommer väl rulla hem ikväll.

Bjuder på min favorit i Melodifestivalfinalen, som går av stapeln på lördag!



Ett tips ni svenskar som har tänkt rösta på lördag: ALLA länder skickar ballader i år, och är ni smarta röstar ni så att vi inte gör det, allt handlar om att sticka ut! En ung snygg man, som dansar och sjunger bra i duschen är precis vad vi behöver för att vinna i Oslo!

svennehelg

Fredagen var mycket trevlig. Nina B, butiken där Lotta jobbar fyllde 1 år, och det var partytält med underbara mojitos, canapeér och trevligt folk. Liza Marklund var en av alla svennar som var där. Efteråt åkte jag och Linda till min gamla aupairfamilj och tog hand om barnen, mysigt och se dom igen.

Igår åkte jag och Linda till Lotta. Vi åt tacos, sååå gott. Sen åt vi glass till efterrätt, kändes som en väldigt svensk kväll, me likey


Jamie och Jenny

 
Brudarna - Lotta, Linda, jag och Jenny


yesterday i fell in love

Jag vet, dålig uppdatering den här veckan, vet inte vart den försvann. Har hunnit med fika med Jenny, Linda och LottaCafé Chill out, jättemysigt tills fotbollen kom på, och ljudet höjdes till skyarna. Och servitören var det värsta jag varit med om, ingen dricks till honom inte, inte nåt kunde han få rätt.
Kollat massa filmer med roomisarna, bland andra Gladiator och 300, bra filmer!!

Igår blev jag kär.....











I Sashimin på La Moraga. En grym restaurang i Puerto Banus, som jag va på efter att den öppnat i september förra året, och igår var jag där med Jade och 2 av hennes kompisar. Och vad gott det var! Miniburgare, sashimi, fläskkött, croquettes, lovely lovely lovely! Fick jobberbjudande för juli och agusti oxå av en annan gäst, behöver ju dock nåt innan det. Efter middagen åkte vi till Los Naranjos, där det är karaokekväll på torsdagar. Vi sjöng dock inte det var lite för seriöst för oss, scen och ljus och allt. Några drinkar, och träffade en gammal bekantskap, blev en tidig kväll, kom hem halv 2, för jag hade ju skola idag.
Ikväll ska jag på födelsedagsfest för en svensk butik, Nina B i Nueva Andalucia. Där Lotta jobbar, alla tjejerna ska med så det blir trevligt. Imorrn är det utgång, och min roomie som aldrig är här på helgerna kommer vara här, här ska det festas!


Lucie och Vivian


Jade och jag med den underbara efterätten: vit choklad med Baileys och karamelliserade bananer, kommer ihåg att jag åt den förra gången jag var där oxå.

igår 1 mars

Och vilken 1 mars. Det var nån slags bank holiday här så jag var ledig från skolan och dagen kunde inte ha blivit bättre, sovmorgon till 11.30, äta frukost i lugn och ro och sen satte jag mig i den stekande solen på balkongen i bikiniöverdelen, lyssnandes på min ipod i flera timmar. Och jag brände mig, helt röd på bröstet och näsan, men jag är hellre röd än vit, för det blir ju lite brunt snart hoppas jag :) Så nu är bränna 2010 påbörjad!

Fick sms senare under dagen att Jenny och hennes kille Jamie satt nere vid hamnen på Cafe Sol, jag joinande dom, underbart att sitta i solstolar med ett glas vin i handen, och en massa folk med tanke på att dom flesta var lediga och gud vad jag njöt hela dagen igår!






Jag och min älsklings Jenny ;)

festhelg

Denna helgen har varit grym! Jag var ute med mina klasskompisar Cristine och Pavlina fredag. Vi åt 3-rätters middag först, åt en räk och avokadosallad lika stor som en maincourse till förrätt, sen världens godaste fläskkött och sås till huvudrätt och sen en liknande bär cheesecake. Loovely. Sen åkte vi till Mansion, som jag aldrig varit på förut, musiken va awesome, underbar perfekt! Men folket där var 16 år, jag kände mig gammal och jag är 23 år, illa illa. Men vi fick ett bord där, med Moet champagne, fatta vad illa billig champagne smakar jämfört med Moet. Once u goe Moet, u never go back! Fick belgiska chokladpraliner som smakade underbart oxå. Sen åkte vi en sväng till Le Prive, men mina fötter var helt trötta efter all dans att vi åkte hem ganska fort. Så blev en tidig kväll, kom hem klockan 5 på morgonen.

Pavlina sov hos mej, och vi sov ganska länge, sen gick vi till Terra Sana för lunch, åt quesadilla, och en american fudge cake till efterätt. Sen gick vi hem för att jag skulle börja göra mig iordning för kvällen. Jag följde med Pavlina till busstationen, sa hej då till henne, eller nej inte hej då, utan vi ses snart igen. Kommer sakna henne så mycket, hon har bara varit här 2 veckor, men vi kom så bra överens :(
Jag tog en taxi ner till La comedia för att träffa Jade och Justine, det var där jag var förra gången jag mådde så dåligt och fick åka till sjukhuset, och ägaren kom ihåg mig haha. Men den här gången mådde jag bra som tur var.
Blev barhäng på nån annan bar, och sen på Mombasa, där vi träffade en Ben Affleck kopia, och hans kompis var en kortare Cristiano Ronaldo kopia. Sen drog vi till Buddha, tog en drink och dansade.

Vi åkte med dom till Dreamers, och vi kom inte in hahahahaha. Jag ringde min roomie som jobbade där den kvällen men han svarade inte, och Jade ringde en annan kille som kunde få in oss men inget svar, så dom tyckte att vi skulle betala 25 euro, inte en chans sa vi. Så vi skulle komma in på Lola´s ist som är ett vipställe på Dreamers, men dörren var stängd. Men en ur personalen gick  ut från sin personlaingång så vi smög in där...göttans. Sen festade vi hela kvällen, och jag träffade på mitt gamla ragg från Gibraltar förra sommren, sjukt kul!


Pavlina, jag och Cristine på Mansion






Justine, Jade och jag på nån bar


Justine, Jack Sparrow och jag

RSS 2.0