prince of darkness

Har kommit hem från sthlmet, blev fest igår på örs, va väl sådär, förfesten är som alltid roligast och bussresan dit då. Sitter hos maja och mårten nu, så kan inte lägga upp några bilder. Den som väntar på något gott...

Fick mejl ifrån värdfamiljen igår. Mamman verkar så himla gullig, i varje mejl hon skickar så frågar hon alltid om det är något jag undrar över. Hon frågade hur det gick med visumet. Och så sa hon att hon och ena pojken skulle till Disneyland igår för att pappan var med den andra pojken i New York över helgen. Dom hade varit på Legoland för några veckor sen, så jag fick några bilder däriåfrån. Dom är så söta pojkarna. Har äntligen lärt mej nu vem som är vem, tur att dom inte är enäggsvtillingar :)

Senare idag ska jag på kalas (på slottet). Blir kul, har inte träffat många i släkten på länge. Antar att jag kommer få dra usahistorien ett antal gånger, men det e bara kul.

Snart kommer emlan hit med mina grejer. Såg btw att du tog bort den snyggaste bilden jag tog igår! Fan emlan!

Video

Grymmast videon just nu!


Going home

Jag var ute i Saltsjö Duvnäs igår och det va så roligt och träffa hela familjen. Barnen trodde att jag var där för att jag skulle vara barnvakt, så dom frågade när mamma skulle gå :) Har saknat mina pojkar. Elliot hade blivit så stor, han hade blivit mer mammig sen jag åkte sa mamman. Jag åt middag där och så ville pojkarna att jag skulle lägga dom och strö magiskt pulver på dom som jag brukade göra när jag la dom. Sagt och gjort, dom fick massa magiskt pulver innan dom somnade. Barnens gudföräldrar bor i Los Angeles och det kom fram att dom bor oxå i Studio City precis som jag kommer göra, så jag skulle få deras nummer. Vilket sammanträffande.

Åker hem idag, blir lexus idag me :)

Får se om jag hinner komma tillbaks innan jag åker, hoppas det, för då har vi bestämt att jag ska umgås med Becci hela helgen!

Se fram emot bilder i helgen...

Posten

Följ min blogg med bloggkoll

Nu kom posten, blir livrädd varje gång posten dimper ner i brevinkastet. Mitt hjärta klarar inte av mer postutdelning.

Jobbigt läge...att dö av att posten kommer.

Ambassaden

Imorse var jag på amerikanska ambassaden för att fixa mitt visum. Blev inte klar med alla papper förns imorse, hade ju skrivit fel på flera, så sista skrev jag ut precis innan jag skulle åka och fick fylla i det på tunnelbanan. Fick stå ute i regnet i en timme, och sen lämna ifrån mej mobil och ipod och min lilla armékniv som jag alltid har i väskan för att det finns en liten sax på den :) När jag hämtade ut det skrattade vakten på mej och tittade på kniven :)

Intervju gick på 1 minut, tjejen jag pratade med sa att hon va uppväxt utanför studio city där jag ska bo, hon hoppades att jag gillade sol för jag skulle få mycket mer sol där borta är här hemma.

Känns skönt att det är avklarat, skulle få hem visumet på onsdag. Nu är det bara undersökningen kvar, hoppas jag kan få den tiden samma dag som jag ska till käk i lkpg.


Har fått reda på att än så länge är vi 5 tjejer som åker med skandinaviska från arlanda 6/10. Så himla roligt, har redan pratat med flera av dom. Känns att det börjar bli på allvar nu. I´m longing...

Va hos Becci igår, fick mysa i hennes underbara lägenhet. Vi pärlade vänskapsarmband, har kort, lägger upp bilder när jag kommer hem.

Idag köpte jag en pippi longstocking bok till tvillingarna. Har två sverigedressar oxå sedan innan som dom ska få när jag kommer dit.

Senare idag ska jag till Duvnäs och hälsa på min förra värdfamilj, ska bli så kul och träffa pojkarna, dom har säkert växt massa!


tired

E så trött idag. I måndags var vi ju som sagt på Vickan. Vi dansade hela kvällen så orkade bara va ute till efter 2, galet roligt va det iaf! Igår blev det lite spontant genrep för nya showen på Golden Hits. Gryymt bra, dom är såå duktiga, vi fick tom in en efterrätt (även att vi inte skulle äta), gud så gott det va, har bilder, kommer upp när jag har kommit hem från huvudstaden, får se när det blir.

Har fått en ny ds-158 utskrivet men det fanns massa rader på en fråga där jag behövde fler rader så måste skriva ut en ny. Får väl åka till biblioteket eller nåt. Ska nog träffa Becca idag, hon kanske kan skriva ut.

Ska bli så skönt när det är över med alla papper, vilket förhoppningsvis är imorrn.Tänk om något är fel och jag inte får visumet då ska jag personligen stämma amerikanska ambassaden!

Bara hälsoundersökningen kvar då...

Nää, nu funtar jag på frukost, drömde förresten om ormar inatt, vi hade massa i trädgården, stora och tjocka va dom, låg i stora ormhögar...

miiiip

Sitter hos Jossan nu, kom upp till sthlm igår, känns bra att vara tillbaka. Åkte lexus upp, inte helt fel.

Har kommit fram att jag har skrivit fel på ett av visumpapprena. Alla uppgifter måste ju stämma, så nu måste jag skriva ut nya blanketter och fylla i dom rätt den här gången. Måste få tag på en skrivare. Bara allt papperarbete gör ju att man verkligen inte vill åka hem tidigare om man inte skulle trivas. Det hoppas jag ju givetvis att jag gör, men jag försöker att inte ha för stora förhoppningar, det är så många som byter familj.
Ska ta visumfotot idag me, åker in till täby centrum och möter upp jossan när hon har slutat jobba.

Det ryktas om vickan ikväll...

På språng

Har varit och fixat en massa idag hade helt glömt bort det. Var på banken och betalade visumet och fick kontoutdraget och så var jag på skattekontoret och hämtade personbeviset. Ska fylla i det sista på papprena bara och ta kort men sen ska det va klart inför ambassaden.

Järnforsen om några timmar, ska bli så trevligt. Även om det blir tråkigt att säga hej då...

Btw, den jag jobbade med idag undrade hur gammal jag var, 21 sa jag då. - Jaha, jag trodde du var äldre för du verkar så vuxen, du har ett vuxet sätt. Skillnad mot igår, då en trodde att jag var så ung att jag inte ens hade körkort..pendlar fort :)

Sleep

Snart är det dags att sova. Sista dan på jobbet imorrn, såå skönt.
Blir avskedfest för min Sanna imorgonkväll. Hon ska åka till England som au pair. Har redan varit ett år i USA och nu bär det av igen. Fast lite närmare. Kommer sakna henne.

Sanna och jag i Turkiet i våras

Var och sa hej då till Tessan förut. Eller hej då var det ju inte, utan ett "vi hörs och ses". Får se när vi ses, vi kommer ju vara i samma land men på varsin kust. Vi kan ju i alla fall trösta oss med att vi kan ringa inrikessamtal till varann :)

Natti natti/ Sandry

Project Runway

Nu är det snart dags för 2 timmar Project Runway. Älskar det programmet! Go Heidi, go Heidi!


Pics!

Jobbade sista dan med Agneta idag vi har haft väldigt kul faktiskt! Imorrn kommer en annan dam, har bara 2 dagar kvar, sen ska jag börja min efterlängtade semester! Åker till Sthlm, söndag eller måndag, kanske blir att åka Lexus upp... Ska sova hos min fina Josefine, träffa Becci, Ida, Phille, Faxander kanske me. Och några till..Tänkte stanna hela veckan, har inte varit där sen jag flyttade därifrån, känna på stadspulsen lite igen, har saknat det! 



The Hills tittade jag på igår, äääntligen har säsong 4 börjat! Kan inte förstå att jag kommer bo där om några veckor...Kommer ha en halvmil in till Hollywood. Les Deux here I come.

Här kommer några utlovade bilder från i lördags. Blev avskedfest för Tessan visste inte att det var det, men hade iaf med en liten present. Oreos, kex dom äter i USA :)



Tessan fick en bild på henne och Emlan, fiiin!





Jag och Emlan



Jag och Ella



Vi som åker till andra sidan atlanten

My Hampe

Var en sväng hos syrran idag, Hapus min systerson sov. Men Maja sa att han hade låtsas prata i telefonen flera gånger och när hon frågade vem han pratade med sa han Sandra, varenda gång....Gud vad jag kommer sakna honom! Min Hampus.

Blir inte klok på det här med hälsoundersökning, hittade ett annat ställe, men där tog dom 1100 kr. Jag förstår liksom inte vad det är som kostar så mycket?! Funtar seriöst på att bryta mig in på sjukhuset och sno en stämpel. För att stämpeln är ju det enda som hindrar mig från att kunna skriva i allt själv. För jag vet ju hur jag mår. Damn!

Min Tessan åker på fredag till USA. Är ändå rätt kul för vi kommer ju kunna ringa inrikes samtal till varann :) wiiie. Vi ska hinna träffas i veckan innan hon far iväg till det stora landet i väst.

Var ju fest i lördags tog en del bilder, fick en underbar bok av Emlan, hon hade skrivit så fin i den oxå. Att jag kommer sakna henne.

Bilder från i lördags kommer snart...


Entourage

Fick ju mitt placement pack häromdan och då fick man reda på lite mer småfakta om familjen.
Pappan jobbar som författare/producent. Senast jobbade man som just författare/producent för den underbara serien Entourage.  Får man hoppas på att kanske följa med under en inspelningdag :) Jag lovar att ta hand om pojkarna gratis en hel vecka!

Landsting!!

Känns som att mitt huvud håller på att sprängas när som helst. Fick iaf mitt placement pack igår, finally, så nu e det dags att skriva i alla papper till visumet, gaaaah!
Men det värsta just nu är iaf hälsoundersökningen. Sjukhuset här gör inte sånt. Så då blev jag hänvisad till Virserum ist. Där skulle jag betala 1500 spänn, och dom kunde inte ens göra tbc-testet. Så ringde idag och avbeställde den tiden, hon blev så tjurig, för hon sa att dom hade fixat det så smidigt att jag fick komma till Hultsfred och göra testet, och det tackade jag för sa jag. Dom ska ringa från ett annat ställe på måndag för att säga vad det kostar så jag hoppas att det e billigare, annars blir det inge kul.
Jag förstår inte vad det är som kostar så mycket?! Gjorde iaf tbc-testet idag, sved lite, men jag är så härdad från alla mina sjukhusvistelser så det var rätt lugnt. Ska kolla det på måndag om det blev nåt.

Får antagligen jobba nästa vecka med. Känns väl helt ok, gutt me lite cash. Men veckan efter det har jag planerat att vara i sthlm i princip hela veckan, blir ju ambassaden på torsdan.

Imorrn är det dags för bubbelbad och utgång på harrys med mina tjejer.

Såg idag att Tessan har gjort en blogg me: tersegoestousa.blogg.se
Var duktig och skrev första kommentaren...

Pust

Har tränat på dansmattan idag, sååå skönt och såå roligt!! Önskar jag kunde ta me mej den till staterna. Men får väl hajka i hollywoodbergen ist, bland skallerormar och robbie williams :)

Har hittat en tjej som åker samma dag som mej till USA. Det känns så bra, jag e inte så van vid flyg, så att ha nån med sej är guld värt. Vi pratar på msn nu, hon verkar jättetrevlig. Men sen ska hon vidare till Boston, men hon vill komma och hälsa på mej i LA, och det får hon ju såklart.

Ska ringa och ändra läkartiden imorrn, men blir antagligen nästa vecka iaf.

Försöker fixa nån snygg design på min blogg, går sådär...

Tjosan

Gick bra på jobbet idag, hon jag jobbade med hade många järn i elden, my good! Hon berättade att henns son ska gifta sig med en tjej som var au pair i usa för snart 15 år sen. Dom har hållt kontakten hela tiden, och nu fick dom i bröllopspresent, en resa till familjen i usa. Så det ska nog jag satsa på också.

Har inte fått mitt placement pack än, fick för mej att man skulle få det typ 10 dagar senast efter att man har matchat? Har jag fel kanske? Är ju en massa papper jag ska fylla i till ambassaden där i. Jaja, skickade ett mejl till Therese på skandinaviska iaf för att höra.

Jag åker alltså med Skandinaviska Institutet. Jag valde mellan dom och STS, men till slut blev det SIIS. Är jättenöjd med dom än så länge. När jag tyckte att jag inte fick några familjer som passade,(och då var jag bara på min 11) så ringde dom upp och pushade mig. Sa att jag skulle inte ge upp, utan hålla huvudet kallt. Plus att vi ändrade i ansökan, jag skrev först att jag kunde tänka mej att ta hand om barn från 1 år och uppåt, det gjorde jag bara för att få fler familjer. Ville egentligen bara ha barn från 3 och uppåt. Men jag höll huvudet kallt och till slut kom ju "min familj".

Sitter i datorköpstankar...har skickat ett mejl till mamman för att höra om dom har trådlöst internet. Fick använda deras dator, men känner att jag vill ha en egen.

Natti

Nu är det snart dags att sova, ska jobba hela veckan. Bara halvtid iofs men kommer vara skittråkigt, för det blir ju inte Jillan och jag som det va nu i veckan. Jaja, blir ju lite money iaf. Sen hoppas jag på fest till helgen :)

God natt/ Sandra

Craaaazy!

I´m going crazy. Har suttit nu i flera timmar och fixat med mina bilder som jag ska framkalla innan jag åker. Förminskat dom, och fixat röda ögon bland annat. Nästan 600 bilder. Och jag är inte klar än...

Fortsatte kolla lite på cyklingen, Susanne Ljungskog som jag skrev förut, låg 3a när jag tittade men sen kom Emma Johansson 2. Första silvret i OS för Sverige. Grattis!!

Blir pizza sen, smaskens.

Morning

Kanske inte är morgon längre, men känns som det iaf. Blev ingen fest igår, det va väl tanken men mådde inge bra, så då e det lika bra att stanna hemma.
Men lär bli endel fest innan jag åker iväg. Ska till sthlm oxå, till ambassaden, och då hoppas jag att jag hinner festa lite me, vill hinna träffa så många då. Familjen jag var barnflicka hos, Ida, Becca, Jossan...en annan speciell.

Kollade lite OS idag, cykel, Susanne Ljungskog. Och det va en tjej som va så sjukt lik min kusin Robert, galet att han letade sig in bland cykeldamerna i OS.

Blir lugnt idag, väntar på sms sen. Måste träna idag, så tråkigt väder, så det får bli dansmatta :)

Family

Jag tänkte att jag kanske ska berätta om familjen jag ska åka och jobba hos.
Familjen bor i Studio City, Los Angeles, Kalifornien, USA. Jag kommer ha hand om deras tvillingpojkar som fyller 5 år i höst. Jag jobbar inte på morgonen. Tur för mej som e såååå morgontrött, pratar typ inte alls på morgonen, bara korta ord isf. Kommer åka runt i en Ford Explorer (suv). Jag åker den 6 oktober, först då till New York i några dagar för en förberedelsekurs för au pairer. Jag vet att vi får bland annat lära oss att "inte skaka bebisar". Bra att veta...
Sedan åker jag vidare till Los Angeles 9 oktober. Då jag börjar mitt år som au pair i staterna.

Många tankar som snurrar i huvudet nu, jag har varit väldigt petig när jag har valt familj. Eftersom jag redan har varit barnflicka fast i Sverige, visste jag precis vad jag ville ha för slags familj, vilka åldrar på barn, antal barn, vad som är viktigt i hur man bor. Jag tackade nej till 30 familjer innan den jag valde hörde av sig. Och efter att vi hade pratats vid första gången,  hann jag tacka nej till 13 stycken till innan vi bestämde oss för att matcha. Så slutsumman blev 44 familjer som hörde av sig. Vilket är ganska många...

Första inlägget

Då var det dags för mej att skaffa mej en blogg precis som alla andra au pairer. Men den här blir inte som alla andra. One of a kind. Just like me.

RSS 2.0