the hills

Precis kollat nyaste avsnittet av The Hills, det var väldigt underhållande! Haha, Spencer blev frälst på något vis, och Audrina och Brody blev kära... Alltid lika spännande att se vad som händer nästa vecka.
Har precis blivit klart att det blir en säsong 6, utan Lauren eftersom hon har beslutat att lämna serien. Jag hade nog tyckt att det vore bäst att lägga ner medan det fortfarande var på topp och Lauren var kvar, men dom måste ju visa Speidis bröllop.

Idag fick jag en spansk mobil, garderoben är på plats. Sitter här med mitt vaniljljus och mitt citronljus, har ätit en delight by Mars och myser. Imorgon ska jag följa med föräldrarna till Marbella, dom ska på möte och jag ska fika med en svensk tjej som heter Linda.
Nu ska jag gå och lägga mig!

God natt, sov gott!

svininfluensa

Det har ju konstaterats ett fall av svininfluensan här i Spanien, men han svarade visst på behandlingen vilket är skönt. Helt sjukt det här. Skulle gentligen ha åkt till ett stort köpcentrum i Marbella igår, men avråddes av mamman. Stora folksamlingar där det finns ac, är inte att rekommendera just nu.
När jag hade slutat åkte jag till stranden ist, det blåste väldigt mycket men luften här är så varm nu att det gjorde inget, så härligt att få ligga på stranden med ipoden, en bok, brillorna på och ha det allmänt bra...






Ser det inte härligt ut så säg?!

Idag skjutsade jag barnen till skola och dagis, första gången själv. Så nu kan jag vägen dit och hem med andra ord. Sen fick jag vara ledig, så jag åkte till Nueva Andalucia och träffade Amanda, en tjej som är aupair här oxå. Vi låg vid poolen och solade, badade nästan, men det var så himla kallt i vattnet. När jag kom hem märkte jag att jag hade bränt mig på axlarna men det är sånt man får ta.

Kom några och monterade ihop garderoben igår, så nu har jag en garderob, fick in en dvd här oxå igår. Kollar aldrig på tv med tanke på att dom dubbar alla program och filmer. Satte på tvn en gång, orkade titta en liten stund på spanska Simpson, men fattar ju inget, så är inte så roligt.

zoo bilder

Här kommer bilderna från i lördags och söndags.


Torget i Puerto Banus. Ser ni dom häftiga klängväxterna på balkongerna??





Söta giraffer


En gigantisk tjur som bara stod och glodde på oss i våran lastbil, han hade lätt kunnat välta den och döda oss allihop!!


Noshörningar


Le tigre


3 lejon


En anakonda, den var huuuuuge, men ser minimini ut på bilden...


En jättesöt apa, som klängde runt och hade show för oss, vi garvade så mycket! Han var lätt intresserad av pojkens godispåse...


Crocodile

the zoo

Igår var vädret underbart, var med mamman och barnen till Puerto Banus, vi skulle hämta våran nya hyrbil. Så nu har vi två bilar, och jag får köra båda. En Merca till när jag kör barnen, och en liten guldig opel när jag kör annars. Vi hade helst velat ha en rosa, men dom hade inga rosa, så guld blev ju perfekt. På torget i Puerto finns det en massa karuseller och lite grejer, vi stannade där ett tag barnen åkte en massa saker, och sen gick vi till Donken och köpte lunch och glass.
På kvällen var jag barnvakt, för föräldrarna gick ut och åt.

Idag har det regnat, skittråkigt väder. Jag följde med pappan och barnen till ett zoo en bit bort.
Tog endel bilder, som jag lägger upp imorrn. Nu ska jag gå och lägga mig...

Nighty nighty!


Försmak på zoobilderna

dejt någon?

Solen fortsätter skina här i Spanien och det är så härligt!
Igår var jag i Puerto Banus, gick runt på stan, handlade ett par shorts och en ANNAblus. Den var så Anna, min kompis ifrån LA, tänkte på henne direkt, men så kom jag på att jag kanske oxå kan ha såna tröjor, jag prövade och jag kände att det funkade. Hittade det på Bershka, grym butik, billigt. Lite liknande Bikbok, Forever 21 och så. Me like.
Gick ner på stranden och satte mig, och då blev jag utbjuden på min första dejt här i Spain. Kom fram en spanjor och började snacka på spanska men jag sa: No habla espanol. Så då pratade vi på engelska ist. Jag fick en liten spanskalektion, och erbjudande om att gå på bio med honom. Jag tackade vänligt nej, men han hoppades att jag skulle komma och hälsa på honom på hans jobb. Han jobbade på Levante Beach, berättade det för mamman och hon sa att det var deras stammishak i Puerto, så vi får väl se om vi går dit nån gång...

Häromkvällen lade jag barnen, för färäldrarna var på Ikea och handlade massa grejer. Bland annat en garderob åt mej, har bara ett skåp, så kan inte hänga några kläder, men det kommer ju nu som sagt. Jag lade mig och titta på Från A till Ö med Hedvig och Helge, såg ju det när jag var liten, kommer ihåg att vi hade ett avsnitt inspelat, typ när posten kommer.

Pratade med Maja och Hampus på skype idag, fick äntligen se dom, var så länge sen. Oliver låg och sov, får bli nästa gång.




Mäktigt med alla stora berg som omringar oss.




Till alla er där hemma, ni vet vilka ni är....


En av dom största yachtsen i hamnen, ser mycket större ut i verkligheten.


Gick på promenad i våran by igår. På den där kullen ville Madonna ha ett hus, men hon fick nej av nån anledning.


Äkta spansk by


Ser ut som ett litet dockland.


Härlig vy med havet längst bort


helt slut

Nu har jag slutat för dagen. Pappan kommer snart med med thaimat. Flickan hade med en kompis hem idag, och pojken hade det lite jobbigt, så det har varit lite kaos här sen vi hämtade dem. Men jag lever iaf, och jag tror barnen gör det med.

Idag låg jag som sagt ute och solade en stund, på allvar i bikini. Låg bara nån timme eller så. Är så skönt att man inte behöver tokpressa 24 timmar om dygnet som på en veckas semester, utan man kan ta det lilla lugna, då blir ju brännan mycket snyggare oxå. Men när jag är hemma i Sverige i augusti, då är jag brun kan jag lova.

Mysteriet med den anonyme kommentaren är löst, det var ju bara Josefinefin, my love.

Nu hoppas jag pappan kommer snart, jag är hungrig!!!

soooooool

Nu har jag varit och köpt solskyddkräm, så jag ska lägga mig vid poolen och sooooooola :)
Det behövs, känner mig så blek här bland alla spanjorer.

god natt

Hörru du anonyme som skrev den här kommentaren:

ååh va roligt o höra att det börjat bra!!

jag har ju inte rest mycket. men EN av mina resor, när jag fyllde 15 år, var faktiskt en vecka till Puerto Banús! haha :)

saknar dig love.
stor pusss!

Vem är du?? Du måste ju skriva ditt namn så jag vet.

Imorse skjutsade jag barnen till skola och dagis, mycket trafik, men det gick väl. Efteråt åkte jag och mamman till ett fik som de kallar Peach Pit för alla hon känner hänger tydligen där, men det heter Passion Café . Vi åt pancakes, åhhhh så gott, med sirap, jordgubbar, kiwi, hallon och blåbär. Hade tyvärr inte kameran med mig, men åhh va vackert och gott det var! Vi satt i solen med våra solglasögon, tror jag brände mig ännu mer på näsan.

Nu har jag ätit lite jordgubbar och ska snart gå och lägga mig.
Säger god natt med en kvällsutsikstbild.

Den mörka klippan är Gibraltar och de ljusare är Afrika

Puerto Banus

Igår skjutsade pappan ner mig till Puerto Banus. Det ligger vid hamnen, och är Spaniens svar på St Tropez. Typ bara rikingar som bor där. Jag gick runt bland affärerna, och det var Versace, Chanel, Jimmy Choo och sånt trevligt. Så jag handlade alltså inget, var jätteskönt när solen var framme, hann bara gå 30 meter sen hörde jag svenska, och det gjorde jag flera gånger under tiden jag gick runt där, är ju en liten svenskkoloni här nere. Ganska skönt med tanke på att jag inte kan spanska. Säger Hola till folk och Gracias, men det är allt. No habla espanol=Kan inte spanska, kan jag ju med.

Sen gick jag runt med pojken, vi gick till stranden och åt en glass i solskenet. Fanns såna sjuka båtar vid hamnen. Går knappt att kallas båt. Mer som ett hus! Sjukt stora yachts.




Killen med de röda byxorna till höger i bild med sin tjej var svenskar, hörde när jag gick förbi dem.


Lite av strandpromenaden


Det mesta här omges av berg, och det finns forfarande snö kvar på vissa.


Idag körde jag min första tur i bilen. Det var inga problem, skönt med automat, och ingen trafik idag heller, blir annat när man ska lämna och hämta barnen, usch.
Och det har varit sooooool hela dagen, underbart! Vi satt ute och åt middag, och jag satt en liten stund i linne, och nu har jag bränt mig, måste köpa solskyddsfaktor, galet vad det tar på bara en liten stund. Ringde hem till mamma och pappa och då satt jag ute, fick värsta vita vecket på armen eftersom jag höll i telefonen.

Bilder

Här kommer lite bilder från senaste dagarna...


Hittade lite gammalt godis från USA, familjen hemma fick det, dom fick äta det på egen risk med tanke på att det är några månader gammalt. Swedish fish köpte jag med en stor påse hem till jul. M&Ms har faktiskt kommit till Sverige nu, svindyrt, så då är dte int elika speciellt längre. Reese´s jordnötsgodis, och min älskade peanutbutter and chocolatechip bar. Åt det som snacks varje dag typ.


På vägen ner till Malmö sprang mamma och jag in på Coop konsum i Målilla, där fanns det grejer minsann. 6-pack nötcreme, jättesalta, kryptoniter, frukt och mandel, gifflar, och nyheten Singolla lakrits, som faktiskt var ganska goda.


Morgonen jag åkte gjorde vi Croissanter, yummie, hoppas dom smakade Tobias och Sanna??


Taget ifrån planet till Madrid


Min första spanska morgonutsikt

19.48

Satt och lyssnade på Spotify förut och det kom reklam....på spanska, det var så konstigt. Fattade ju inget, förutom när han sa Spotify.
Vi var och köpte köttfärs förut, och en baguette. Här där vi bor är så himla mysigt, det är så pittoreskt och ser ut precis som en gammal spansk liten by. Av köttfärsen gjorde jag spagetti och köttfärssås.

Mamma och jag fick se varann i webcamen förut, var så kul och se henne. Men det känns inte alls som när jag var i USA, då grät jag varje gång jag fick se och prata med dem där hemma. Nu känns det bara kul. Det kan ju bara bli bättre, kan inte ha det sämre än vad jag hade hos familjen i USA.

Nu har jag varit ledig några timmar, och det har varit jätteskönt, har inte hunnit läsa alla min bloggar jag följer, så nu var det några dagars bloggning som behövde läsas. Jag räknade dom nu, jag har typ 50 stycken bloggar jag läser varje dag, sen har jag kanske 5-10 stycken jag går in på nån gång i veckan...Mest aupair och modebloggar.

Nu regnar det här igen...men solen kommer tillbaka, det har familjen lovat mig. Och det borde den ju göra med typ 330 soldagar om året :) Det här området är omringat av berg så det blir alltid väldigt varmt här. Preis som i The Valley där jag bodde i Los Angeles.

Viva espana!

Nu kommer första uppdateringen här ifrån Spanien. Hade velat skriva soliga Spanien men det har faktiskt regnat endel, även om det är sol ibland och då är det jättevarmt. Men familjen lovar att solen kommer tillbaka snart.
Första kvällen spöregnade det, pappan kom och hämtade mig på flygplatsen. Flygresan gick bra, fick byta plan i Madrid. På båda flygen satt jag längst bak, och hade 3 platser för mig själv, sååå skönt. Blev lite skakigt ibland, och det gillar inte Sandra!! Det värsta är ju när lampan för att man måste ha bältet på tänds, usch.

Vi åt en sen middag, flickan hade stannat uppe för att hon ville träffa mig. Kom inte i säng förns väldigt sent.
Igår morse fick jag träffa pojken oxå, och dom tog in mig direkt. Började visa mig alla sina filmer. Jag har nu lärt mig att det finns smalfilmer (dvd) och tjockfilmer (vhs). Dom hade Mysteriet på Greveholm på tjockfilm, är ju en av mina favoriter.

Igår var jag med barnen hela dagen, och vi hade så roligt. Vi spelade Yatzy, Candyland, kollade på film, var ute i trädgården, lekte doktor, och massa andra saker. Barnen är otroligt väluppfostrade. BINGO!

På kvällen så skulle vi ha lite mys för att jag hade kommit hit. Så barnen och jag tittade på High school Musical 3, åt jordgubbar (det är säsong för det här nu), apelsiner ifrån grannens trädgård och popcorn. Sen blev det en sen middag, och föräldrarna och jag satt och pratade länge, kom inte i säng förns efter 12 inatt.

Nu ska jag snart börja jobba, ska vara med barnen nu på förmiddagen, vi ska tydligen få ett uppdrag, gå ner på byn och köpa köttfärs, flickan hittar vägen. Vi bor som på ett berg, kringelikrokvägar och snäva svängar. Vi bor i ett "gated community", vet inte vad det heter på svenska, såna finns det många av i LA iaf, där kändisarna bor, det är låst, så man kommer inte in området om man inte bor här. Och så har vi grind in till våran tomt oxå. Känns tryggt.

Nu har ni fått en första liten uppdatering. Lovar att ta bilder sen med.

Saknar er, hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

resfeber

Ikväll har jag packat och packat, och vägt väskan. Väger typ 15 kilo än så länge, får väga 23 så det ska ju inte bli några problem. Speciellt när alla min sommarkläder fortfarande är kvar i Los Angeles...buhu!

Har precis pratat lääääänge me Rebecca. Gonna miss her, men denna gång blir det skype :)

Var på mysigt smink och smyckesparty förut, så himla gulligt ordnat av Mia och Maggan.

Imorrn ska jag slinga utväxten och klippa håret, sen åker vi till Malmö på kvällen. Sover där en natt, och så flyger jag på onsdag från Köpenhamn. Började få lite ont i magen ikväll...nervös kallas det visst för?


SMguld!!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

SMGULD!!! Mamma och jag satt och tittade, skönt att det gick som det skulle!

Nu har vi torkat tårarna, åhh vad jag hade velat vara där.

FBK!

Nu drar det snart ihop sig till SM-final 5. Vinner Färjestad ikväll blir dem svenska mästare! Matchen igår var hemskt spännande (som Marie skulle ha uttryckt det) Ikväll ska guldet hem till Karlstad!

Kollade de två första avsnitten av The Hills förut, det enda jag kunde tänka på, på Laurens födelsedagsfest när Audrina, Stephanie och Heidi satt tillsammans, alla 3 har opererat läpparna, och dom ser så sorgliga ut! Heidi har man ju vant sig vid iofs, men Stephanie, och Audrina, usch!!! Audrina är ju så snygg ändå, hon behöver inte de där läpparna!! Hoppas det är restylane så det går ur snart och att hon inte fyller på!

Idag var jag och tecknade försäkring inför min Spanienresa. En vecka kvar nu :)

Nu blir det tvn igen, försnack inför matchen.

Färjestad, färjestad, färjestad, färjestad, färjestad, färjdestad, färjestad, heja heja Färjestad!!!!!!

Btw: Grattis alla tjejer som är kvar i USA, ett halvår nu, är så stolt över er!! You go girls!

jobb, jobb

Just nu jobbar jag mest, jobbade hela förra veckan och denna vecka med. Fick en fråga om var jag jobbar, och just nu är det i matsalen på en skola i Vimmerby, Vimarskolan.
Gick och skulle beställa tid idag för att slinga min utväxt, jag sa att jag ville ha tid så fort som möjligt.....30 april!!! Men what?! Får väl gå nån annanstans och se om dom har tid innan. Åker ju om typ en vecka...Funderar på om jag ska köpa Converse här hemma, eller är det nån som har varit i Spanien som vet vad dom kostar där?? Skulle ju ha köpt i USA när jag åkte tillbaka, mycket jag skulle ha köpt då...
Ikväll börjar The Hills säsong 5 i USA, får vänta tills imorrn när det läggs ut på hemsidan. Spännande värre...

I´ve got news

Nu ni, blir det seriös bloggning igen. Jag har nämligen hittat en familj. 15 april åker jag till Marbella i Spanien och ska vara aupair åt en svensk familj. Dom har en pojke på 3 år och en flicka på 6 år. Mamman är gravid oxå, och ska få bebisen i slutet av juni. Jag blir där till 29 juli, då åker jag hem med familjen till Sverige. Jag får fortsätta i höst om jag vill, men det bestämmer jag senare!
Äntligen!! Nu blir det fixa fixa, flygresan är redan beställd och klar, familjen betalar.
Det ska bli så roligt, jag hoppas att jag inte får några överraskningar den här gången. Har frågat om barnen och dom är som dom ska, väluppfostrade och sociala.
Jag kommer bo i en egen lägenhet över deras garage, och det känns väldigt skönt. Har mitt eget sovrum, tv, badrum och kök. Får ha egen bil oxå. Har sett bilder på lägenheten och den är jättefräsch, man har utsikt över Medelhavet, och är det en klar dag kan man se ända till Afrika. Hur exotisk är inte det? Dom har pool och ett jättestort  fint hus.
Ni får hålla tummarna för att det går bättre denna gång, jag är inte den som ger mig!

Hola!

RSS 2.0