sol och bad

Dålig update nu när familjen är här, men känner inte direkt för att sitta vid datorn då. Vi solar och badar mest hela tiden. Imorn tänkte jag att vi ska åka och shoppa.
IDAG är det mors dag, och jag har mamma här, ikväll ska vi äta middag både min familj och familjen jag jobbar hos.
Nu är det back to business...

Adios!

la familia

Har ju helt glömt bort att berätta att inte bara mamma och pappa kommer och hälsar på utan bror min Jonas följer med oxå! Imorrnkväll är dom här. Hoppas bara att vädret blir fint under dom här dagarna. Ikväll ska jag säga till mamma vad dom ska ta med sig ifrån väskan, äntligen ska jag få använda min korta vändbara byxdräkt som jag köpte på Urban Outfitters på rea för 10 dollar. Och massa andra saker jag har saknat.

Jag har förövrigt fått världens största finne på överläppen, jag får väldigt sällan finnar, men när jag får dom så är det på konstiga ställen.

Någon som använder Cyberlink Youcam? Hur får man inte bilderna man tar där som fil, till typ bloggen?

IDAG!!!!

Idag kom dagen som jag har väntat på sen 12 januari 2009. Alltså över 5 månader har jag väntat på den här dagen.

MIN VÄSKA FRÅN LOS ANGELES ÄR PÅ SVENSK MARK!!!

Som jag har försökt....
Allting började med att jag hittade en ny familj i LA, som visade sig vara icke trevliga. Se nedan.


Mammans mugshot (bild man tar när man har blivit arresterad av polisen)

Åkte hem till Sverige över jul, och lämnade då kvar en väska och en kartong med typ ALLT! Som tur var hann jag inte lämna den hos den nya familjen (då hade jag förmodligen kunnat säga bye bye till den), utan den var kvar hos familjen jag bodde hos. Skulle ansöka om nytt visum men blev nekad. Och väskan var alltså kvar i LA.
Jag började direkt kolla med olika företag, Fedex, UPS och liknande men det var för dyrt, så sen började jag skicka förfrågningar till random personer jag hittat på bloggar osv. Och kompisar i LA, och det var nära några gånger, men det gick aldrig...
Tills förra veckan. Louise my angel var där och hälsade på igen, och jag frågade om hon skulle kunna tänka sig att ta med min väska, självklart sa hon!! Grät en skvätt när jag fick se att hon hade svarat.
Ringde min mamma direkt och berättade nyheten, men ville inte skriva det här, för jag var så rädd att det till slut inte skulle bli nåt. Och nu dom sista dagarna här, jag har inte kunnat få tag på varken Kattis som skulle hämta väskan och lämna den till Louise eller Louise, så jag har varit så nervös. Sista natten innan Louise skulle åka hem satte jag faktiskt klockan på alarm först 02.00 sen 05.00 och sen 07.35 då jag går upp för att jobba. Bara för att kolla om nån av dom svarat på facebook, men inget, så jag hade gett upp hoppet. Men sen hade Louise hämtat väskan själv och hon hade packat om och grejer.

Jag är så tacksam!!!! Det hoppas jag du vet!

En sak har jag lärt mig, jag ska aldrig lämna mina tillhörigheter någonstans, även om jag vet att jag säkert kommer tillbaka, för vad som helst kan hända!


Jag och Louise på väg mot Les Deux!!

Nu blir det seriös livbloggning, fick precis sms av mamma. Dom är på väg hem, dom har väskan i bilen!!!!! Hon tyckte jag skulle drömma ljuva drömmar om väskan.

Ni kanske tycker jag är helt dum i huvet som goes ballistic pga av en väska, men jag har mycket i den väskan, inte bara kläder och skor, utan fotoalbum, tavlor, minnen från LA, smycken.

Jag är så lycklig just nu iaf! Och det är tack vare Louise, tack tack tack!

wopsy daisy

Var tydligen inte mors dag igår??!! Jag hade skrivit upp det men glömt bort att det var och så påminde mamman här mig om det, så det var inte bara jag som trodde det. Pappan och pojken bakade en kaka till mamman, så vi firade iaf Mors dag här igår. Men på söndag så är mamma här hos mej och då ville hon fira med att sola, så det ska hon få göra.

Mors dag

Idag hoppas jag att världens bästa mamma har haft en underbar dag!

Jag älskar dig, och vi ses på fredag :)




nostalgi

Idag är jag ledig, har kollat på Trolltider och Från A till Ö. Varför görs inga sådana barnprogram längre??


Trolltider


Från A till Ö med Hedvig och Helge

Sitter ute på min lilla balkong eller vad man ska kalla det, vädret är så konstigt här just nu, igår var det som vanligt soooooolsken. Men på kvällen blev det åskoväder igen, blixtrar och dunder (magiska under). Idag växlar det mellan solsken och moln hela tiden. Hoppas att det inte blir såhär nästa helg när mamma och pappa kommer hit, en vecka kvar nu bara. Jag sitter och lyssnar på Spotify och tittar ut över havet, skymtar Afrika där på andra sidan.
Är så sugen på fest ikväll men lär inte bli nåt, om det inte är nån festsugen person där ute som läser detta som kanske befinner sig på Costa del sol ikväll, hör av dej isf ;)

dålig update

Jag har jobbat en hel del denna vecka för att båda barnen och pappan har varit sjuka. Idag skjutsade jag dock båda barnen till skola/dagis. Tänkte gå till poolen sen och simma och sola lite. Senaste jag var vid poolen för några dagar sen, när jag var på väg hem, gick jag upp för en trappa som hade en liten stenvägg, då får jag se en orm ligga och sola där med svansen halvt inne i muren mellan stenarna. Jag stannar och hjärtat börjar bulta, blir arg för att jag inte tog med mig kameran, och sen stampar jag på trappan och den slingrar sig fort in genom stenmuren, sen sprang jag därifrån, kommer ju inte våga gå i den trappan igen.

Ni som känner mig vet kanske att jag inte är något stort fan av Bo Kaspers Orkester. Dom hade nån låt där i början som jag verkligen inte tyckte om, och sen dess har det liksom blivit en grej att dom inte är bra....
Det var innan jag kom till Spanien. Familjen här har omvänt mig, eller skivan som sitter i bilen har omvänt mig. Antennen på bilen är ganska dålig så att lyssna på radio går inte så bra i min bil, utan då får det bli skivan som sitter i. Bo Kaspers Orkesters senaste Hund. Åhhhh va bra den är!! Jag blir helt lycklig varje gång jag sätter mig i bilen, har alla låtar på hjärnan hela tiden, går runt och nynnar hela dagarna.

Här är speciellt en låt som har så underbar text, lyssna på den.


miiiii

Just nu gillar jag dom här tjejerna gryyyyyymt mycket!!
Avslöjar varför nästa vecka....


Louise, Kattis och jag innan vi skulle ut i Hollywoodnatten på Les Deux!! Kommer ni ihåg våran photoshoot? haha

hills

Precis kollat på nyaste The Hills avsnittet och jag blir så trött på Stephanie, har aldrig gillat henne, och gör det ännu mindre nu, hon  tror hon är nån, orkar inte med henne. Och nästa avsnitt ska hon bitcha sig med Kelly Cutrone, det är bara hon som är så blåst som tror att hon kan göra det. Och Spencer ringer till Lauren haha, hjälp va roligt!!


besööök

Jag ska få besök. Nästa fredag kommer min mamma och pappa hit, stannar tills på onsdagen! Förstår ni vad glad jag är. Många av min familj och vänner hade planerat att komma och hälsa på i LA, men det var ju inte nån som hann med det, så det ska bli så roligt att dom kommer hit. Nu när sommaren har kommit hit oxå, förutom idag då det faktiskt har varit molnigt, är så konstigt när man vaknar på morgonen och det inte är strålande solsken, man vänjer sig snabbt.

Dom ska få bada och sola, på stranden och vid poolen. Vi kanske åker en sväng upp till Ronda nån dag, en mysig liten by med otrolig natur uppe bland bergen. Dom ska få äta frukost på Passion Café- amerikanska pannkakor med sirap, jordgubbar, kiwi och hallon. Det jag åt med mamman precis när jag hade kommit hit. Shoppa på La Canada ska dom få göra oxå.

Bara 10 dagar kvar tills vi ses mamma och pappa :)


Norway 12 points!

Vilken kväll det blev. Vi hade kanalen, så jag tittade på det inne hos familjen, med flickan sittandes bredvid mig. Har nog aldrig sett festivalen med ett barn jämte som frågar och kommenterar precis heeeeeela tiden! Det var nåt nytt. Igår låg jag vid poolen i flera timmar, brände mig visst lite. Sen åt jag middag och åkte till El corte ingles, ett stort varuhus med mamman och flickan. Sen hem och kolla eurovision. Jag röstade ju såklart på Sverige, min plikt som svensk utanför Sverige. Även som Norge såklart var bäst, och det skrev jag när jag såg youtubeklippet från när Alexander vann i Norge, den kommer vinna i Eurovision, och det gjrode den! Och vilken seger sen, högsta poängen någonsin.

Eurovision i Oslo 2010!

?????

Ikväll vill jag bara vara hemma i Smålandsskogarna, veta att Eurovisionfinalen går på svt1 som vanligt. Titta på det med mamma och pappa, och det är förhoppningsvis ingen som pratar under låtarna. Istället sitter jag i Spanien, som det är värsta blåsvädret om i år, pga att dom visade andra semifinalen då Spanien fick rösta, men med en timmes fördröjning, så Spanien röstade inte utan det var en jury. Finns en svensk restaurang här i San Pedro som visar finalen, men hur kul är det att gå dit själv?? Hej, jag heter Sandra och har inga vänner. Vet inte ens om vi har kanalen det visas på här, vilket är helt sjukt, så åker jag inte dit kanske jag inte ens får se det! Bläääää...

Ibland älskar jag bara Sverige!

gotta

Nu är det snart dags för eurovision semifinal igen, och jag ska följa det via bloggar, får se om man kanske får sig nåt sms från Blixten igen ;) haha. Jag hejar på Norge, Grekland och Azerbajdzjan!!


Jag tog med pojken till stranden i förrgår.


Häftiga träd mitt på stranden


Lakritspipa, gott från svenskaffären


Ännu mer gott från svenskaffären. Åts under första semifinalen och ska ätas nu under andra semifinalen, yummie!

aaaaaahhhhhhhhh

Förstår ni hur nervöst det här är???!!! OMG fick precis sms från Sanna, Sverige gick vidare !!!!!!! hjäälp. hahaha.

Sitter och uppdaterar bloggarna!! Men Sanna är snabbare än snabbast, åhhh i love you! Nu klarar sig Spanien relativt bra från svininfluensa oxå, grattis till er!

Åhh nu ska här planeras inför lördag! För då visar tom Spanien finalen, bara för att dom själva är med.

Åhh nu kan jag sova gott!!

Je´taime amour quand shaaa tu La Voix........

&%¤##!#¤¤

Är rubriken ett svärord på dataspråk??
BRA! För Spanien är ett U-land, som inte vet vad som är viktigt och inte viktigt!! Hatar Spanien ikväll!!

HUR kan man inte visa Eurovision???? Jag förstår liksom inte, dom visar massa annan dubbad skit som ingen vill se. Men Eurovision som är en europeisk angelägenhet väljer dom att icke visa!!!

Hoppas det går så dåligt för dom på lördag att dom aldrig mer kommer tillbaka till tävlingen! Det är ingen som vill höra era skitlåtar!!!

Följer eurovision på bloggar ist, plus att jag får smsrapporter från min kära Sanna, vad hade jag gjort utan dej?

Nu är det bäst för er Spanien att Sverige går vidare för annars tänker jag ge er svininfluensa så hela landet får läggas ner! Bäst ni passar er!

Bara som en parantes: För att återknyta till min operation för ganska precis 2 år sedan, när jag låg nyopererad i sjukhussängen bara några dagar efter operationen var det dags för Eurovision 2007 från Helsingfors, JA jag tittade, mellan alla mediciner och smärtstillande, och dropp och toabesök, och ringande på klockan efter sköterskor. Jag tittade. Förstår ni nu att jag är liiiiiiiiite frusterad över att jag inte kan se det!?

träning

Igår gick jag till den uppvärmda poolen i området. Vi har oxå en pool men den är inte uppvärms och den är liten så det går inte så bra att simma där. Det finns två pooler i byn som alla invånare i byn får använda, och en är uppvärmd, så jag gick dit och idag var jag där igen, och simmade några längder. Tänkte att det får bli min träning här nere, det är ju faktiskt jättehärligt och simma, plus att man nog får sig en schysst bränna på köpet. Så simmning blir det några dagar i veckan har jag tänkt. Ska dit imorrn igen, det enda jobbiga är att jag blir så himla torr, värsta krokodilhud får jag, usch.


Lite bilder från poolen:




Utsikt över våran lilla by.




Bild på väg hem, man ser knappt vart havet slutar och himlen börjar...

frågor

Fick endel frågor om min operation jag skrev om. Jag har opererat käken, en väldigt komplicerad och omfattande operation. Just det jag har gjort är bara ett fåtal i Sverige som har gjort, i alla fall delar av den, precis just min operation är det nog ingen som har gjort. Första operationen för 2 år sedan, och andra för 1,5 år sedan. Är helt frisk och mår bra efter dem, men det var det värsta jag har varit med om någonsin!

back to the states

Idag var jag tillbaka i USA för några timmar, och som jag trivdes. Jag åkte till La Canada, ett jättestort shoppingcenter. Och det är precis som de amerikanska shoppingmalls som jag besökte. Butikerna spelar hög musik, kom in i en butik och det luktade precis som Abercrombie & Fitch butikerna gjorde. Finns massagestolar utsatta lite överallt, foodcourts, försäljare i mittgångarna. Åhh vad härligt det var. Träffade på Kristin där inne, på H&M såklart, så vi joinade varann och gick och åt, och där kröntes min USA-upplevelse genom att vi käkade på Hollywood. Tog en Santa Monica-sallad som var jättegod, den liknade en underbar sallad jag åt på The Cheesecake factory, med kyckling, morötter och sådär.

Handlade en bikini och en väst. Tänkte på dig Sanna, min kära svägerska, du skulle handla ihjäl dig där. Du köpte en hel massa bara när du var uppe hos mig en helg i Stockholm, du skulle gilla La Canada kan jag säga ;)


Bjuder på en bild på mig från förra veckan...


Socker ifrån Hollywood

2 år sedan

Idag 8 maj är det precis 2 år sedan jag gjorde min första operation av 2. Kan inte förstå att det redan gått 2 år. Ibland känns det som igår bara för att jag kommer ihåg allting så väl... När jag tänker tillbaka på det och när jag berättar om det för nya människor jag träffar, så undrar jag och andra hur jag orkade? Jag vet inte hur jag orkade, men man bara måste, man orkar! För vad är alternativet? Lägga sig ner och dö? Det är inget alternativ...
Jag brukar tänka på mina skruvar som satt utstickandes under öronen, dom levde jag med i ett halvår, 6 månader, hade jag aldrig uppsatt hår utan sjal ute bland folk. Och hålen där skruvarna satt varade, varje morgon i ett halvår, fick jag börja med att dra bort varklumpar som hade fastnat i håret.
Det bästa är att när jag var tillbaka på 1-årskontroll, frågade läkaren om jag tyckte att det hade varit värt det. Jag svarade ja. Hade jag inte kunnat göra det, hade det känts otroligt jobbigt, men jag kan ärligt säga att det var värt det!
Jag mår så mycket bättre nu än för 2 år sedan, jag kommer nog aldrig ha gott om självförtroende, men mitt självförtroende sköt i höjden efter mina operationer.
Tänker alltid på min mamma när jag tänker tillbaka på operationerna, speciellt den första för då fick jag ligga kvar på sjukhuset i typ 16 dagar, och mamma kom till mig varje dag förutom 1, den dagen kom min pappa och lillebror och min syster och hennes familj och hälsade på ist, så då fick mamma ledigt sa jag. Det var alltid dagens höjdpunkt när mamma kom, hon brukade komma runt lunch, och jag låg och tittade på klockan hela förmiddagen. En dag kommer jag ihåg att jag längtade mer än vanligt, för jag hade satt mig upp i fåtöljen istället för att ligga ner i sjukhussängen, jag var så stolt över att jag orkade sitta upp, och jag såg på mamma när hon äntligen kom att det var hon också.
En annan dag fick jag ingen lunch, fanns både bra och dåliga sköterskor där. En hemsk, som helt enkelt struntade i att ge mig lunch, tack för den. Lunchen som såklart bestod av en varm soppa och en kall soppa.

Min andra operation 15 november 2007 hade jag världens bästa sköterska, Sofie. När jag kom hem fick jag en nalle och ett kort av min kompis Carro Ebbesson, och jag döpte nallen till Sofie. Den nallen ligger fortfarande kvar i min säng hemma. Däremot hade jag en nattsköterska jag inte tyckte om den gången. När jag fick komma upp på rummet  efter operationen, så ringde jag på en sköterska eftersom jag ville gå på toaletten, ville bara att hon skulle hålla i mig, men hon tyckte jag kunde gå själv, för jag hade väl inte opererat benen heller?? Men ursäkta mig, jag har precis legat på operationsbordet i typ 9 timmar, har inte ätit eller druckit på ännu fler, sorry om jag känner mig lite skakis och bara vill att du ska hålla mig i armkrok.
På min 2-årskontroll i vinter ska jag gå upp på min avdelning och se om Sofie är där, vi träffades en snabbis en gång när jag var klar, och hon verkade väldigt glad över att se mig.

Älskar er där hemma och jag saknar er!

feeling better

Efter att ha legat däckad 2 dagar i sängen så mår jag faktiskt bättre idag. Har tagit på mig kläder, varit inne i huset och ätit frukost, sitter vid datorn vid skrivbordet, ligger inte i sängen. Även om jag har ont i huvudet fortfarande, så är det inte lika illa längre, vilket är skönt.
Nu när jag har varit sjuk så har jag kollat på inför eurovisionprogrammen på svtplay. Har inte så mycket att säga om det, många bottennapp, några riktigt bra låtar. Men det återstår ju att se vad dom gör med det på scen. Nästa vecka gäller det. Jag fick föräldrarnas röster att lägga på vad jag ville. Dom visste inte ens vem som vann för Sverige, jag blev helt chockad?! Känner knappt några såna människor, som inte har nån koll på Melodifestivalen alls. Förns nu...

magsjuk

Nu ligger jag här i sängen och mår skit. Började igårkväll, blev dålig i magen, och sen har jag varit uppe mest hela natten. Sov några timmar på morgonen, har fått lite toast, och dricker vatten, men det rinner mest rakt igenom...

Usch och fy. Ligger och väntar på att mamma ska komma in på msn, men det tar visst ett tag....
Såna här dagar villl man bara vara hemma hos mamma och bli omhändertagen.

playa

I lördags var jag med barnen till stranden, sen gick vi till Donken. Och igår gick jag med barnen till en av de gemensamma poolerna som finns här i byn. Kom ett svenskt par dit, flickan tyckte det var så roligt när hon hörde att de pratade svenska. Imorse skjutsade jag dem till skola och dagis, ska åka och hämta dem sen oxå.
Fick ett mms med en jättefin bild på delar av min familj igår, så jag skickade tillbaka en bild på mig när jag satt och solade vid poolen.

Saknar min familj så mycket!!

Smekmånaden här börjar ta slut, men jag trivs fortfarande väldigt bra!
Efter att ha varit i solen 3 dagar i rad, håller jag mig inne idag, mitt huvud orkar inte med hur mycket sol som helst.

Viente är ju givetvis inte bro. Men fuente däremot är det. Jag var så trött när jag skrev det att det blev lite fel.

God natt?

Nu ska jag gå och lägga mig, på en FENDI-soffa. Låset till min lägenhet gick sönder när jag skulle gå in och lägga mig. Så det blir soffan inne i huset ist för min del inatt. Jag som skulle haft min bettskena inatt...jaja, har ju min dator som tur är, för mamman och jag tittade på Tonårslivsvtplay, och med en kabel tittade vi på tvn, vi har aldrig försökt det innan, så var väl meningen att det skulle gå sönder ikväll.

Natti natti

Marbella

Igår var jag ju som sagt i Marbella. Såå härligt att komma in i en stad! Vi bor ju ute på vischan, så det var nice med lite stadspuls. Träffade Linda, vi gick runt en stund och satte oss sen och åt en otrooooligt god chokladkaka, vi delade för den var så stor, yummie. Vi var väldigt lika med vissa saker...
Åkte till henne idag igen, och sen gick vi till stranden, har legat där mest hela dagen, jag har bränt mig på vissa ställen och blivit brun på andra ställen.
Sen gick vi till en annan svensk tjej som heter Kristin, så nu har jag träffat henne oxå, vi pratade innan om att träffas nu i helgen, så nu har vi setts iaf. Kul att det finns massa trevliga svenska tjejer här nere.

Hur var valborg där hemma??

Jag satt med föräldrarna och åt och drack gott ute på terassen, det var min valborgskväll.

Nu ska jag läsa igenom alla mina bloggar. Hörs och ses gott folk!

Lärde mig ett spansk ord idag: viente- bro

RSS 2.0